Лидерът на най-голямата опозиционна сила в Турция Народнорепубликанска партия (НРП)

...
Лидерът на най-голямата опозиционна сила в Турция Народнорепубликанска партия (НРП)
Коментари Харесай

Арестуват лидера на най-голямата опозиционна сила в Турция до дни?

Лидерът на най-голямата опозиционна мощ в Турция Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу може да бъде задържан в околните дни, твърди анализаторът на опозиционния в. " Джумхурийет " Баръш Теркоглу, съобщи Българска телеграфна агенция.

Журналистът означи, че Кълъчдароглу, който беше претендент за президент на последните избори, към този момент няма имунитет като народен представител.

Държавната Анадолска организация заяви, че против водача на НРП са готови преписки по 18 желае, които са изпратени на прокуратурата в Анкара.

Според юрист на опозиционния водач обаче има не 18, а минимум 28 производства против Кълъчдароглу, показва анализаторът на " Джумхурийет ".

Според юриста някои от предходните каузи са били спрени заради депутатския имунитет на ръководителя на НРП и в този момент, когато той не е народен представител, те ще бъдат обновени, с което броят на преписките надвишава 28.

Теркоглу съобщи, че производствата против Кълъчдароглу имат капацитет да послужат като съображение да бъде поискано лишаването му от независимост за период от 110 години.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР