Лидерът на ливанската шиитска групировка Хизбула Сайед Хасан Насрала заяви,

...
Лидерът на ливанската шиитска групировка Хизбула Сайед Хасан Насрала заяви,
Коментари Харесай

Лидерът на Хизбула: Бойците ни атакуват израелски гранични постове с нови оръжия

Лидерът на ливанската шиитска формация " Хизбула " Сайед Хасан Насрала съобщи, че бойците му към този момент нападат израелски гранични постове с нови оръжия, като през днешния ден те са изстреляли ракета с тежка бойна глава, съобщи Асошиейтед прес. 

Освен това Насрала разкритикува позицията на Съединени американски щати във връзка с спора в линията Газа. Той съобщи, че те са единствената страна, която може да спре офанзивата на Израел в палестинския анклав, само че не го прави.

" Страната, която може да спре тази експанзия, е страната, която ръководи тази експанзия. Това е Америка " , сподели Насрала по адрес на Съединени американски щати, които са главен покровител на Израел. Лидерът на " Хизбула " предизвести, че нападенията против американските войски в Сирия и Ирак ще продължат, до момента в който войната в Газа не завърши. По данни на Вашингтон от началото на сраженията в палестинския анклав до момента американските военни елементи в Сирия и Ирак са били атакувани с над 40 ракети и дронове камикадзе, отбелязва АП.

Насрала направи изказването си в миг, в който обстановката по южната граница на Ливан продължава да ескалира. В петък " Хизбула " нападна Северен Израел с три дрона, откакто при израелски удар в Централна Сирия бяха убити седем бойци на шиитската формация. Ден по-рано дрон удари израелския град Ейлат на брега на Червено море. " Хизбула " не пое отговорност за офанзивата, само че Насрала я назова " огромно достижение ".

Представители на " Хизбула " настояват, че атакувайки израелските постове по границата, три израелски армейски дивизии остават заети, до момента в който израелските войски навлизат в Газа.

Шиитската формация съобщи, че през днешния ден е атакувала минимум три израелски гранични поста, както и пехотна част на израелската войска в региона. По думите на Насрала бойците от " Хамас " са изстреляли и една ракета " Бурхан ". Той означи, че ракетата може да носи бойна глава с тегло сред 300 и 500 кг. " Можете да си визиите какво се случва, когато половин звук експлозиви падне върху израелски постов ", уточни Насрала.

По-рано денем израелският министър на защитата на Израел Йоав Галант предизвести " Хизбула "  да не ескалира боевете по ливанско-израелската граница.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР