Лидерът на ливанската радикална ислямистка групировка Хизбула Хасан Насрала обяви,

...
Лидерът на ливанската радикална ислямистка групировка Хизбула Хасан Насрала обяви,
Коментари Харесай

Йерусалим става приоритет за Хизбула, трета интифада - най-добрият отговор на Тръмп

Лидерът на ливанската радикална ислямистка формация " Хизбула " Хасан Насрала разгласи, че неговата формация ще се концентрира върху Йерусалим след решението на американския президент Доналд Тръмп да признае града за столица на Израел.

По думите на Насрала, най-хубавият отговор на решението на Тръмп щяла да бъде трета палестинска интифада (арабски термин, означаващ въстание), оповестяват израелски медии.


" Хизбула " жигосах Тръмп за Йерусалим - било експанзия, зове за опозиция

" Най-лошото и най-опасното " решение до момента на администрация на Съединени американски щати

По думите на Насрала, поради успехите на други места в района, в този момент Йерусалим и битката за Палестина ще бъдат изведени като предпочитани задания . Той настоя другите фракции, които работещи за постигането на тази цел, би трябвало да се обединят и да работят дружно.

#Hezbollah demo in #Beirut against Tump https://t.co/cBqItSwJ1z
— Bassem Mroue باسم مروه (@bmroue) December 11, 2017

Десетки хиляди хора участваха на протест на " Хизбула " в южната част на ливанската столица Бейрут, като той беше призован в митинг на признаването на Йерусалим за израелска столица от Тръмп през предходната седмица.

Днешната протестна проява, една от няколкото огромни демонстрации, извършени неотдавна в Близкия изток в митинг против това деяние, беше проведена от Насрала.

Протестиращите са шествали през южните покрайнини на Бейрут, които са цитадела на " Хизбула ", развявайки флагове и скандирайки в поддръжка на палестинците, които имат искания към Източен Йерусалим за столица на тяхната бъдеща страна.

 Главатарят на
Главатарят на " Хамас " зове за нова интифада

След решението на Тръмп за Йерусалим

Протестната проява се организира ден след принудителен митинг край посолството на Съединени американски щати в Бейрут, където силите за сигурност използваха сълзотворен газ и водни оръдия по войнствено настроени протестиращи, които ги обсипваха с камъни.

Протестиращите са били отцепени на стотици метри от посолството, наричайки американците " зложелател на Палестина " и заявявайки, че посолството на Съединени американски щати е " знак на империалистическата експанзия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР