Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Киър Стармър обвини премиера

...
Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Киър Стармър обвини премиера
Коментари Харесай

Скандалът се разгаря! Обвиниха Борис Джонсън в нарушение на ...

Лидерът на Лейбъристката партия във Англия Киър Стармър упрекна премиера Борис Джонсън, че е нарушил закона с празненствата, провеждани на " Даунинг стрийт " 10 по време на локдауна през 2020 година " Мисля, че (премиерът) наруши закона... Мисля, че по-късно той излъга за това какво се е случило ". Това съобщи в неделя пред Би Би Си водачът на главната опозиционна мощ във Англия, написа mediapool.bg.

Шестима депутати от Консервативната партия на Джонсън желаеха оставката му поради всеобщите сбирки по време на рестриктивните мерки, наложени в страната.

Председателят на партията Оливър Даундън обаче поддържа Джонсън, само че го прикани да вземе ограничения против културата, довела до празненства в неговата канцелария по време на локдауни, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

" Ние би трябвало да установим обстоятелствата, след което министър-председателят да отговори дейно и да се заеме с културата на " Даунинг стрийт " 10, довела до тези нарушавания на противоепидемичните ограничения ", сподели Даундън пред телевизия Скай нюз.

В момента тече вътрешно следствие за събитията на " Даунинг стрийт " 10, а резултатът се чака да бъде разгласен обществено другата седмица.

В. " Сънди таймс " написа в неделя, че Джонсън се готви да разгласи редица ограничения, като възбрана на алкохола в своята канцелария, както и да уволни няколко свои сътрудници.

Друго английско издание - " Телеграф ", пък разгласява на първа страница фотография, на която брачната половинка на премиера Кари Джонсън прегръща своя другарка на тържество през септември 2020 година - очевидно нарушаване на тогавашните противоепидемични ограничения.

В петък в. " Мирър " разгласи, че личният състав на резиденцията на Джонсън си е провел по време на локдауните събирания, наричани " петъци за вино ". Самият министър-председател постоянно е ставал очевидец на сбирките и е насърчавал чиновниците " да изпускат парата ".

Новите разкрития пристигнаха на фона на воденото следствие за поредност неуместни празненства на " Даунинг стрийт " 10, за които министър-председателят се извини тази седмица. Според социологическо изследване опозиционната Лейбъристка партия води с 10 % пред ръководещите консерватори - най-голямата ѝ преднина в анкета от 2013 година.

В. " Телеграф " твърди, че на фона на свадите, английският министър председател се готви да анулира аварийния проект за налагане на ограничавания в Англия на фона на разпространяването на новия, мощно инфектиран коронавирусен вид Омикрон, макар предизвестията на учени, че това би било прибързано.

Друго английско издание - " Сънди експрес ", даже написа, че Джонсън ще анулира всички ограничаващи ограничения, в това число наложителното носене на маска и отдалечената работа, когато е допустима.

Оливър Даундън отхвърли да удостовери през днешния ден тези медийни изявления. " Много се надявам и съм оптимист, само че ще изчакаме (съответните) данни... преди да вземем дефинитивно решение ", сподели ръководителят на Консервативната партия пред телевизия Скай нюз. Той въпреки всичко добави, че вижда " окуражителни знаци ".

Развитието на епидемиологичната конюнктура наподобява идва на помощ на Джонсън. Вчера във Англия бяха регистрирани близо 82 хиляди нови случая на ковид - над два пъти по-малко, в сравнение с в пика на провокираната от Омикрон вълна при започване на януари. Новият коронавирусен вид, както наподобява, е по-заразен, само че води до по-малко случаи на тежко разболяване.
Свързани вести Британски нрави: Служителите на Борис Джонсън на празненство в ден на народен печал Борис Джонсън се извини на англичаните, че е нарушил локдауна поради парти
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР