Лидерът на Кремъл Владимир Путин продължава да използва заплахите за

...
Лидерът на Кремъл Владимир Путин продължава да използва заплахите за
Коментари Харесай

ISW: Путин говори за ядрено оръжие, за да успокои руснаците

Лидерът на Кремъл Владимир Путин продължава да употребява заканите за нараснала нуклеарна подготвеност , с цел да успокои националистическата публика и да сплаши Запада.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW) в дневния си разбор за обстановката в Украйна.

Анализаторите означават, че изказванията на съветския деспот по отношение на нуклеарните оръжия, по-специално хиперзвуковите бойни глави " Авангард " или междуконтиненталните балистични ракети " Сармат ", не значат, че Русия се готви да ги употребява .
 Путин не жали средства за армията - дава обещание съвременно съоръжение и ракети Обновена
Путин не жали средства за армията - дава обещание съвременно съоръжение и ракети " Сармат "

Президентът е удовлетворен, че бойните качества на Русия " непрестанно нарастват "

" Кремъл постоянно употребява нуклеарната изразителност, с цел да показва мощ пред крайнодясната съветска общественост, която упрекна съветското министерство на защитата, че не е подхванало задоволително нападателни стъпки в поддръжка на войната в Украйна, и изиска от Запада да понижи " ескалиращата " помощ за Украйна и да продължи договарянията по съветските условия, намеквайки за опцията за нуклеарна ескалация ", изясни ISW.

Експертите прибавиха също, че откакто са анализирали предходни случаи, в които съветски публични лица са се позовавали на нуклеарни оръжия, с цел да повлияят на западната и локалната публика, те са стигнали до заключението , че чиновниците на Кремъл не биха се осмелили да употребяват нуклеарни оръжия на бойното поле.

На 21 декември съветският президент Владимир Путин и министърът на защитата Сергей Шойгу председателстваха колегиума на съветското Министерство на защитата (МО) в Москва и направиха значими изказвания, свързани с продължаващата инвазия на Русия в Украйна и стратегическата тенденция на съветската войска.
 Без послание на Путин към Федералното заседание тази година
Без послание на Путин към Федералното заседание тази година

Графикът на съветския президент бил " доста под напрежение "

Кремъл ускори осведомителната си интервенция, обвинявайки разширението на НАТО, че съставлява военна опасност за Русия. Шойгу съобщи, че военното разширение на НАТО наоколо до съветските граници, в това число стремежът на Финландия и Швеция за участие в НАТО, постанова " подобаващ " съветски отговор за основаване на съветска група сили в северозападната част на Русия . Висши чиновници на Кремъл обявиха, че присъединението на скандинавските страни към НАТО няма да заплаши Русия напролет на 2022 година

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че присъединението на Финландия и Швеция към НАТО няма да съставлява екзистенциална опасност за Русия през април 2022 година, а съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че присъединението на Финландия и Швеция към НАТО няма да има " огромна разлика " през май 2022 година.

Шойгу обществено показа серия от оферти за промени в съветската отбранителна политика, които да усилят доста числеността на съветската войска. Шойгу предложи Русия да възвърне Московския и Ленинградския боен окръг , да образува нов армейски корпус и да сътвори 17 нови маневрени дивизии. Шойгу предлага Русия да образува нов армейски корпус в Карелия, две нови въздушно-десантни дивизии, три нови мотострелкови дивизии в окупираните Херсонска и Запорожка област и да разшири седем съществуващи бригади на Северния флот и Западния, Централния и Източния боен окръг в седем нови мотострелкови дивизии, като в същото време разшири пет съществуващи морски пехотни бригади в пет морски пехотни дивизии. Шойгу също по този начин предложи Русия да образува пет артилерийски дивизии за поддръжка на военните окръзи.
 Бил ли е Владимир Путин на съветския фронт?
Бил ли е Владимир Путин на съветския фронт?

Срещата с генералите продължава да е тематика в съветските издания

Той предложи да се усили числеността на съветските въоръжени сили до 1,5 милиона военнослужещи, в това число 695 000 договорнослужещи (през пролетта на 2021 година Шойгу съобщи, че 380 000 руснаци са договорнослужещи), последователно да се усили възрастта за наборна военна работа от 18 на 21 години и да се увеличи възрастовата граница за наборниците от 27 на 30 години. Шойгу не посочи периоди за тези ограничения.

Това не е първият случай, в който съветското Министерство на защитата алармира за желанието си да анулира промените на Сердюков от 2008 година, които значително разформироваха дивизиите на съветските сухопътни войски в интерес на независими бригади. От 2013 година насам съветското МО последователно анулира промените на Сердюков, като възвръща маневрените дивизии в съветските военни окръзи.

Много малко евентуално е обаче Кремъл да образува толкоз огромни стандартни сили в периоди, които да са от голяма важност за войната на Русия в Украйна. Формирането на дивизии е скъпо и лишава време. Например на съветските военни им лиши повече от година, с цел да реформират 150-а мотострелкова дивизия в интервала 2016-2017 година
 Путин признава компликации във войната му за Украйна
Путин признава компликации във войната му за Украйна

Опитва да приготви популацията на Русия за дълготрайна война и хвърля службите против " предатели, шпиони и саботьори "

Потвърждаването на задачите на Путин от 24 февруари демонстрира, че Кремъл е решил да одобри жертвите на войната и да се опита да продължи към успеха. Кремъл ще би трябвало да продължи да желае и да оправдава огромни жертви от своя народ, с цел да преследва тези нереалистични цели. Шойгу се опита да оправдае публичната цена на мобилизацията, като призна, че мобилизацията е " съществено тестване " за съветското общество, належащо за отбраната на новопридобитите територии в Украйна.

Основни заключения
Руският министър на защитата Сергей Шойгу предложи серия от огромни промени и цели за образуване на съветските сили, които е доста малко евентуално Русия да приключи в точния момент, с цел да има отношение към сегашния спор. Путин и Шойгу потвърдиха максималистичните съветски цели за войната в Украйна. Руският президент Владимир Путин ускори напъните си да подписа мир с сериозната провоенна националистическа общественост. Неуспехите на Русия да реализира декларираните от Путин цели заплашват напъните на Кремъл да си възвърне контрола върху вътрешния разказ и да сътвори условия за втората година на войната. Руската нуклеарна изразителност най-вероятно е опит за усмиряване на вътрешната публика и заплашване на западната публика, а не знак за подготовка за потребление на нуклеарно оръжие. Украинският президент Володимир Зеленски пътува до Вашингтон на 21 декември. ISW ще рапортува за детайлностите от визитата на Зеленски и съветските реакции на визитата на 22 декември. Руските и украинските сили продължиха контраатаките по линията Сватово-Кремина. Руските сили продължиха настъпателните интервенции в регионите на Бахмут и град Донецк. Украински формален представител удостовери, че съветските сили несполучливо са се пробвали да открият надзор над островите в делтата на Днепър. Руският министър на защитата Сергей Шойгу се похвали с разрастващото се придвижване на съветските кадети от Националното придвижване на младата войска (Юнармия). Руски публични лица ускориха репресиите на правоохранителните органи за въздържане на партизански действия и ориентиране към симпатизанти на партизаните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР