Лидерът на КНДР Ким Чен-ун обяви, че срещата на върха

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун обяви, че срещата на върха
Коментари Харесай

Срещата с Тръмп донесе геополитическа стабилност, обяви Ким Чен-ун пред Мун Дже-ин

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун разгласи, че срещата на върха с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през юни е нормализирала обстановката с районната сигурност , осведомят АП и " Ройтерс ".

 Президентът на Южна Корея кацна в Пхенян
Президентът на Южна Корея кацна в Пхенян

Това е третата среща сред двамата водачи

 Снимка 378930
Източник:

Южнокорейски медии оповестиха, че Ким е направил мненията по време на срещата с президента на Република Корея Мун Дже-ин в Пхенян.

 Снимка 378931
Източник:

Ким Чен-ун е изтъкнал още, че диалозите с Тръмп са съдействали и за геополитическа непоклатимост . Той чака огромни резултати от договарянията.

Вождът на КНДР е благодарил на Мун за посредничеството при организирането на " историческата " среща с Тръмп в Сингапур.



Лидерите на двете Кореи организират първите задълбочени диалози в Пхенян. Те ще продължат и в сряда, а Мун се чака да се върне в Сеул в четвъртък.

 Снимка 378926
Източник:

Двамата разисква нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров, понижаване на военното напрежение, поощряване на двустранните връзки и други въпроси.



Това е третата среща сред тях през тази година.

 Снимка 378924
Източник:

От пресцентъра на президента на Южна Корея оповестиха, че диалозите са почнали в постройката на ръководещата Корейска работническа партия в Пхенян. Високопоставени представители на двете страни участват на срещата.



Преди диалозите Ким Чен-ун и Мун Дже-ин минаха по улиците на Пхенян с черна лимузина " Мерцедес ". Те бяха поздравени от близо 100 000 севернокорейци, които развяваха флага на КНДР, цветя и скандираха: " Обединение! Родина! ".

 Снимка 378929
Източник:

По-рано Ким посрещна Мун на летището с обятия и здрависване.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР