Лидерът на Изправи се.БГ! Мая Манолова определи социалната политика на

...
Лидерът на Изправи се.БГ! Мая Манолова определи социалната политика на
Коментари Харесай

Социалната политика е най-големият провал на четворната коалиция: Мая Манолова

Лидерът на " Изправи се.БГ! " Мая Манолова дефинира обществената политика на държавното управление като най-големия неуспех на четворната коалиция. В " Денят стартира " тя съобщи, че ръководещите не са изпълнили предизборните си обещания и са подлъгали най-уязвимите групи - пенсионери, фамилии с деца, хора с увреждания, аграрни производители.

Манолова добави, че сега от гражданската платформа водят над 100 каузи на пенсионери против неправилното преизчисляване на пенсиите им. Оспорва се решението на държавното управление да не включи индексациите от 2017,2018 и 2019 в преизчисляването на парите за най-възрастните.

Мая Манолова прикани ръководещите с идната актуализация на бюджета да индексират пенсиите на база междинен застрахователен приход от 2021, с цел да се компенсира в някаква степен инфлацията.

 

" Като гледаме по какъв начин страната харчи пари – запас за зърно, ремонт на пътища, парк с акумулатори – пари в страната има и те се харчат богато, само че когато става дума за пенсионерите и работещите хора, се оказва, че пари няма. " - сподели Мая Манолова.

 

Тя укори ръководещите, че вместо да работят за повишение на приходите, спорят за постове.

 

" В обединението спорят за постове, какъв брой членове да има в комисии и кой кого съди. Ако пандизите очи, този модел на ръководство е тъкмо като на Бойко Борисов и може да се заблудите, че става въпрос за Борисов 4 – схемите не са спрени, в министерствата е назначен приятелският кръг и са разпределени като феодални владения. " - сподели Манолова.

 

Въпреки рецензиите си към ръководещите обаче, Манолова не отговори непосредствено на въпроса дали поради всичко изброено би отказала в бъдеще да си партнира с някоя от ръководещите сега партии.

 

На първи май ще бъде учредена партията " Изправи се, България! ". По думите на Манолова това ще е обществена партия, която ще работи за грижата за хората. Дали ще си партнира с новата партия на Стефан Янев зависи от целите и неговото позициониране, добави Манолова.

 

Тя разкритикува и закона за колекторските компании, импортиран от вицепремиера Корнелия Нинова. Според Мая Манолова той е лобистки и пази ползите на банките, а не на жителите. Според нея банките също би трябвало да попаднат под глобата на този закон, а топлофикациите ЕРП-тата и ВиК-дружествата не би трябвало да имат право да продават задълженията си на колекторски компании.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР