Лидерът на Изправи се България бе гост в студиото на

...
Лидерът на Изправи се България бе гост в студиото на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Изправи се България винаги е била позиционирана в услуга и с грижа към нуждите и проблемите на обикновения българин - Избори

Лидерът на " Изправи се България " бе посетител в студиото на Българска национална телевизия тази заран с водещ Георги Любенов. В диалога Манолова акцентира ролята на акцията „ Не плащай ", която дефинира като напън и предизвестие от хората към ръководещите за невъзможността да се заплащат свръхповишените битови сметки.

„ Искаме да наложим волята на народа върху тази на некадърните политици ", сподели още тя.

От " Изправи се България " подсетиха, че преди дни групировката е провела и провела протестна акция пред " Топлофикация " - София като изгориха ритуално десетки фактури с начислено 20% Данък добавена стойност вместо 9% налог. От групировката регистрират обстоятелството, че вследствие на тези дейности КЕВР се принуди да разпореди на " Топлофикация " - София да дефинира дата, в която преизчислените сметки ще бъдат поправени, и тази дата към този момент е планувана за 19 септември. Манолова прикани също за обезпечаване на интервал от още 45 дни, в които да не се начисляват лихви на жителите, и регистрира като голяма виновността на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която дружно със Столичния общински съвет са разрешили това да се случи.

" Изправи се България " са на мнение, че е неприемлив грабежът в закупуване на газ през медиатор с 30% по-скъп. Вината напълно е в ръководството на Четворната коалиция и това се потвърждава от обстоятелството, че редица европейски страни, а и прилежащите на България, продължиха да купуват непосредствено от Газпром, единствено България заплаща през медиатора Винтерсхау с 30% от горната страна, настояват от групировката.

„ Заради държавното управление на Кирил Петков вредата за България възлиза на 580 млн. лв. ", счита Манолова.

Въз основа на показаната по-рано през седмицата от Манова фактура на Газпром към Булгаргаз, тя е на мнение, че към момента има опция за договаряния. Важно, по думите й, е да се разсрочат количествата на доставките, тъй че българите да изкарат умерено зимните месеци.

„ Кирил Петков и Асен Василев предадоха хората от площада. Наследството от тяхното ръководство е 60% по-скъпи парно и вода, 1 лев спекулативно върху цената на бензина и дизела, 5 пъти по-скъпи газ и метан ", по този начин водачът на " Изправи се България " дефинира разочарованието си от ръководството на Четворната коалиция. „ В България рецесията се заплаща от редовия българин ", добави Манолова.

Мая Манолова показа избавителния проект на групировката, който е напълно ориентиран към наболелите проблеми в страната ни, а точно внасяне на Закон за изключителната обстановка в енергийния и водния бранш – вдишване от страната на цялото нарастване върху сметките за всички енергийно небогати, както и въвеждане на понятието енергийно безпаричен. Въз основа на редица европейски критерии всички, чийто разноски за енергийни сметки надвишават 10% от приходите на семействата, се дефинират като енергийно небогати, планува проектът.

Спешна мярка в проекта на групировката е и таван на цената на бензина и дизела – с 1 лев надолу – 2.50 лв. за литър; таван на цените на хранителни артикули от дребната потребителска кошница; повишение на приходите – постигане на минимална работна заплата от 1260 лева, колкото са нужни за прехрана на живот и преизчисление на пенсиите. Друг значим приоритет от проекта за избавление на " Изправи се България " е „ стоп на дълговото иго ". Това е идея на Манолова още от времето, когато бе омбудсман, допълват от тям.

„ Нужно е законодателство, което да отбрани хората " – закон за свръхправомощията на банките, за бързите заеми, частните правосъдни реализатори, колекторите и други Важна задача е и тематиката за данъчното облагане – от групировката възнамеряват наложително необлагаем най-малко и въвеждане на налог благосъстояние, добавя Манолова.

Мая Манолова е уверена, че Европа ясно завива наляво и че би трябвало да се спре опитът на десните партии да вкарат страната ни във война, да надупчат житницата ни за рандеман на газ и потребният глас на тези избори ще е под №17, добавя водачът на " Изправи се България "..

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР