Лидерът на италианската крайнодясна партия Лига Матео Салвини обеща да

...
Лидерът на италианската крайнодясна партия Лига Матео Салвини обеща да
Коментари Харесай

Салвини е готов да признае Ерусалим за столица на Израел

Лидерът на италианската крайнодясна партия " Лига " Матео Салвини даде обещание да съблюдава обещанието си да признае Ерусалим за столица на Израел и да реалокира италианското посолство там.

Той направи тези мнения в изявление за ежедневника Israel HaYom, който е непосредствен до крайната десница, оповестено във вторник.

" Аз обаче дублирам и наблягам, че това е дясноцентристка коалиция. Дадох думата си. Напълно съм зает да оказвам помощ на израелското население ", съобщи той.

Лидерът на Лигата сподели, че поддържа правото на Израел да се пази от иранските закани и че " народна власт като Израел има правото да се пази от всяка опасност за своето битие и независимост. Иран продължава да ползва политики, които са рискови за мира и стабилността в Близкия изток. " Салвини сподели, че въпреки всичко се надява " да бъде открито дипломатическо решение ".

Салвини разяснява и опцията да има съветско въздействие на изборите през септември в Италия.

" Да не се майтапим с това. Италианците ще гласоподават. Тези, които приказват за допустимо съветско въздействие - левите си търсят оправдание, тъй като знаят, че няма да завоюват. Както в Израел, изборите в Италия ще бъдат свободни и транспарантни. ", декларира той.

Припомняме, че редица страни признаха Ерусалим за столица на Израел. Една от последните, оповестили такова желание, бе Украйна.

Те последваха оповестеното от Съединени американски щати желание.

Очаквано, Палестина и ислямският свят реагираха отрицателно на такива проекти. Палестина разгласи тогава, че ще прекъсне връзките си с всяка страна, която направи това.

По отношение на Русия, в края на юли уличиха Салвини в съмнителни контакти с Москва.

До изборите се стигна, след изненадващия провал на държавното управление на Марио Драги през юли. След като три партии в неговата коалиция - популисткото Движение " 5 звезди " на Джузепе Конте, " Форца Италия " на Берлускони и дясната " Лига " на Матео Салвини - отдръпнаха поддръжката си, Драги подаде оставка и президентът Серджо Матерала свика общи избори за 25 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР