Лидерът на испанската автономна област Каталуния Карлес Пучдемон е изпратил

...
Лидерът на испанската автономна област Каталуния Карлес Пучдемон е изпратил
Коментари Харесай

Два месеца за преговори с Мадрид поиска Пучдемон

Лидерът на испанската самостоятелна област Каталуния Карлес Пучдемон е изпратил писмо на премиера на Испания Мариано Рахой. Чрез него той предлага самобитно отсрочване на независимостта на Каталуния. Според текста на писмото Пучдемон предлага през идващите два месеца двамата с Рахой да се срещнат и да обсъдят обстановката в района .
Това на процедура значи, че Регионалното държавно управление желае два месеца за договаряния с Мадрид , предадоха локалните медии.
напомня, че на 1 октомври в самостоятелна Каталуния се организира референдум по въпроса за излизане от състава на Испания, който Мадрид счита за противозаконен. 90,18% от гласувалите се оповестиха за самостоятелност, само че броят им беше единствено 2,28 млн. от общо 5,31 млн. имащи право на глас каталунци.
По-рано районното управление подписа декларация за самостоятелност, която към този момент не влиза в действие.
Премиерът на Испания Мариано Рахой даде на каталунските управляващи време до през днешния ден (16 октомври) да разяснят ситуацията. Властите в Мадрид обмислят използването на член 155 от конституцията, което ще лиши Каталуния от автономност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР