Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов по всяка вероятност

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов по всяка вероятност
Коментари Харесай

Слави Трифонов ще се опита пак да стане депутат

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов по всяка възможност ще се кандидатира за народен представител за идните предварителни парламентарни избори на 2 април. Това се разбра от думи не някогашния депутат Станислав Балабанов, който дружно с сътрудника си и някогашен зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов внесе в неделя (12 февруари) нужните подписи за регистрация в идния избор. До този миг в Централната изборна комисия с изключение на " ИТН " документи са подали още от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Национална движение „Симеон Втори". Утре в 11 ч. това ще създадат и от новата коалиция " Продължаваме промяната " - " Демократична България ".

Балабанов не конкретизира от кой многомандатен изборен регион ще се яви Трифонов, само че съобщи, че ще бъде лидер на листа, а Пламен Данаилов ще е един от водачите в София.

 Слави Трифонов размишления и ще подаде имуществената си декларация Слави Трифонов размишления и ще подаде имуществената си декларация

Това ще е вторият път, в който ръководителят на " ИТН " ще се опита да стане депутат. Последно Трифонов бе народен представител в 45-ото Народно заседание, когато партията му зае второто място след изборите на 4 април. Тогава той не се яви нито един път в Народното събрание, само че поради изключителната конюнктура поради COVID-19 имаше опцията да взе участие онлайн в пленарните съвещанията. След това на първите предварителни избори през юли шоуменът, с обяснението че мястото му не е там, а " да носи отговорност за хората, които са там, и това, което вършат ". През. и октомври 2022 година Трифонов още веднъж не се включи в кандидатдепутатската борба, като на последните избори партията му даже остана отвън Народното събрание.

Вероятно с този ход ръководителят на " ИТН " цели да си възвърне електоралната поддръжка, изгубена през миналата година вследствие

Според Станислав Балабанов този път " ИТН " ще бъде незаобиколим фактор в 49-ото национално заседание, а четирипроцентовата преграда е изцяло преодолима, тъй като " хората схванаха, че за доста от нещата, поради които напуснахме предходното държавно управление, сме били прави ".

 Трифонов изясни срутва на партията си с Трифонов изясни срутва на партията си с " Продължаваме промяната ", задачата му е Народното събрание да проработи

Засега към момента не известно кои други кандидат-депутати ще заместят в листите имената на напусналите партията Ива Митева, Любомир Каримански,, които се отдръпнаха след вота през октомври и Виктория Василева, Радостин Василев, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов и Светлин Стоянов, напуснали " ИТН " още преди този момент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР