Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц разкритикува канцлерката Ангела Меркел

...
Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц разкритикува канцлерката Ангела Меркел
Коментари Харесай

Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп

Лидерът на немските социалдемократи Мартин Шулц разкритикува канцлерката Ангела Меркел за това, че не демонстрира по-голяма неотстъпчивост към американския президент Доналд Тръмп, съобщи ДПА.

Канцлерът рядко смее да влиза в спор с американския президент. Досега тя постоянно остава единствено на доктрина, сподели Шулц в изявление за немската преса.

Не можете понякога да отговаряте на един президент с ясно "не ". Аз бих споделил на Тръмп: Вашите разсъждения за военно нарастване, което не е целесъобразно от нищо, не са наши, съобщи той.



Шулц е противник на Меркел за канцлерския пост на парламентарните избори през септември. Първоначалното вдъхновение от неговата кандидатура отслабва, а социалдемократите в този момент изостават от консерваторите на канцлера с двуцифрена разлика в изследванията на публичното мнение.

Шулц сподели, че рецензиите му са ориентирани освен против Меркел, а и против другите водачи, които ще вземат участие в срещата на Г-20 в Хамбург идната седмица.



Срещата на Г-20 ще бъде среща на необвързващите заявки. Демократичните държавни управления би трябвало да се запитат дали желаят да подписват документи с минимално единодушие с автократи. Вместо това те би трябвало ясно да се отличават в отбраната на климата, в миграцията и политиката за развиване, съобщи той.

Трябва ли да вършим отстъпки на Тръмп, на Ердоган, на Путин? Не, съобщи Шулц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР