Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц иска да превърне ЕС

...
Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц иска да превърне ЕС
Коментари Харесай

Мартин Шулц призова за Съединени Европейски щати до 2025 г

Лидерът на немските социалдемократи Мартин Шулц желае да трансформира Европейски Съюз в Съединените щати на Европа до 2025 година с общ парламентарен контракт, оповестява ДПА. Членовете на Европейски Съюз, които не са съгласни с тази федерална конституция, автоматизирано ще би трябвало да изоставен Европейски Съюз, разяснява Шулц на конгреса на партията СПД в Берлин.На конгреса на партията, Шулц разяснява, че СПД би трябвало да влезе в диалозите с консервативния блок с ясна мисъл, да види какви политики страната може да прокара и да сложи на масата всички благоприятни условия за държавното управление, изяснява Шулц и добавя, че " наличието е значимо, а не формата ". " Нашата страна би трябвало да стане по-силна, нашата страна би трябвало да се усъвършенства. За това е нужен СПД ", разгласи той.

" Искам да има Европейски парламентарен контракт, който да основава Съединените щати на Европа. Най-накрая ще имаме смелостта да придвижим Европа напред ", изясни той пред 600 делегати на партията си в Берлин.

Идеята за Съединените щати на Европа е предлагана от социалдемократите за пръв път през 1925 година, а в този момент за първи път Шулц набелязва съответна дата, в която би трябвало да се реализира тази цел: " 100 години откакто социалдемократите първо желаеха такова деяние ".

Делегатите на СПД би трябвало да решат в следобедните часове по отношение на договарянията и да преизберат Шулц още веднъж за ръководител на СПД. " Аз знам, че има разочаровани и ядосани хора, не мога да върна часовника, само че като партиен водач желая да извърша ролята си, с цел да направя нещата по-добри ", изясни Шулц.

" Европа " е основната дума в дебатите на двудневния конгрес на Германската социалдемократическа партия в Берлин. " Глобализацията се нуждае от правила, които да отидат оттатък националното. За постигането на тази цел ПЕС и Прогесивният алианс ще имат основна роля ", уточни Мартин Шулц.

" Предадох на нашите другари - немските социалдемократи - загрижеността на левите водачи и министър председатели, че без тяхното присъединяване в бъдещото държавно управление на Германия, смяната в Европа не би могла да се случи. Само тяхното наличие би постигнало действителни дейности по обществения дирек и по идната политическа борба за новия бюджет на Европа ", разяснява ръководителят на ПЕС Сергей Станишев, който е специфичен посетител на конгреса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР