Лидерът на германските социалдемократи Андреа Налес подаде оставка, съобщава БГНЕС.

...
Лидерът на германските социалдемократи Андреа Налес подаде оставка, съобщава БГНЕС.
Коментари Харесай

Шефката на германските социалдемократи все пак подаде оставка

Лидерът на немските социалдемократи Андреа Налес подаде оставка, оповестява БГНЕС. Тя напуща и председателския пост на парламентарната група на ГСДП в Бундестага.

Според Налес това ще способства за по-бързото намиране на решение на въпроса за нейния правоприемник на двата поста.

Оставката й идва седмица след неуспеха на Германската социалдемократическа партия на европейските избори. Партията на Налес, която събра към 15,5% от вота на гласоподавателите, остана трета след обичайния противник ХДС/ХСС. Тя обаче за първи път беше изпреварена от " Зелените ".

Припомняме, след несполучливото показване на евровота трима депутати от ГСДП са поискали оставката на Налес. Тя обаче в началото даде ясно да се разбере, че има намерение да остане в обединението и да упорства за повече обществени политики.

През последните години ГСДП се намира в остра рецесия. Причините за нея са както трите съдружни ръководства с консерваторите от ХДС на канцлера Ангела Меркел ( от 2005 година до 2009 година и от 2013 година до днес), по този начин и размиването на обществената база на партията. Заради публичните промени в обществото работническата класа в класическия си тип на практика изчезна, а точно тя беше главният електорат на ГСДП.

За финален път немските социалдемократи бяха водещи в ръководството по време на канцлера Герхард Шрьодер, който ръководи дружно със " Зелените " на Йошка Фишер в интервала 1998-2005 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР