Лидерът на ГЕРБ ще дава обяснения за делото “Барселонагейт, както

...
Лидерът на ГЕРБ ще дава обяснения за делото “Барселонагейт, както
Коментари Харесай

Симпатизанти на ГЕРБ се събраха в подкрепа на Борисов НА ЖИВО

Лидерът на ГЕРБ ще дава пояснения за делото “Барселонагейт ”, както и за неразбираема към този момент инспекция за корупция и корист с власт на два разпита

На два разпита в прокуратурата в 10 часа сутринта, само че на разнообразни места е свикан в четвъртък водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. От него чакат пояснения за делото “Барселонагейт ”, както и за неразбираема към този момент инспекция за корупция и корист с власт.

Около 200 симпатизанти на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата на ул. " Черковна ", с цел да поддържат Борисов. Там са и депутатите от партията Костадин Ангелов, Лъчезар Иванов, Тома Биков, Румен Дилов и Николай Нанков. Те напуснаха Народното събрание, с цел да отидат да поддържат водача на партията, написа 24 часа.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе в Софийска градска прокуратурата за първия си разпит от прокурор за деня. Той е за къща за над 4 млн. евро в Испания, населявана от българката Борислава Йовчева и сина ѝ. Делото “Барселонагейт ” бе формирано след изявления, съгласно които дамата е близка на водача на ГЕРБ, а той бил татко на детето ѝ. Борисов неведнъж е отричал и двете. Къщата е благосъстоятелност на шеф в петролна компания, а по следствието се ревизират пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки.

" Барселонагейт " бе категорично упоменат от основния прокурор Иван Гешев преди 2 седмици, когато той отхвърли да подаде оставка. Тогава Гешев разгласи, че наблюдаващият прокурор е бил притискан да приключи делото.

По-късно през днешния ден Борисов ще отиде и в Съдебната палата за разпит във Върховната касационна прокуратура. Тя е по сигнал от гражданско съдружие от предходната седмица. В него имало “твърдения за корупция и корист с власт ”, обясниха от държавното обвиняване, без детайлности.

Вероятно става въпрос за сигнали на “Боец ”, които бяха импортирани след първата конференция на Иван Гешев, на която той скъса оставката си. Лидерът на придвижването Георги Георгиев твърди, че сигналът съдържа свидетелски показания от предприемач. Той твърдял, че персонално е предал рушвет на Бойко Борисов в тоалетна, с цел да му бъде възобновен Данък добавена стойност в размер на милиони. Ставката, признава търговецът, била законно възбранена поради подправени фактури.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР