Лидерът на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията

...
Лидерът на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията
Коментари Харесай

Борисов ще пропусне преговорите за кабинет, препоръча на Габриел да смени финансовия министър

Лидерът на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Бойко Борисов няма да взе участие в диалозите за кабинет, като остави те да бъдат водени от преговорния екип отпред с Мария Габриел. От ГЕРБ бяха подготвени договарянията са стартират още в петък, само че от отправената от ПП-ДБ покана е за диалози в събота, 9 март.

" Аз съм разчувстван от поканите им, само че моето схващане за министър председател е да води договарянията за кабинет, който може да управлява и в случай че го усети, че може да го прави и е уверен, да се съгласи да стане министър председател, " сподели Борисов.

На въпрос дали на договарянията ще се разискват имена на министри Борисов очевидно се разгневи и отговори, че за първи път схваща, че " министрите са второстепенни в ръководството на страната " поради настояването на ПП-ДБ първо да бъдат разисквани промените в регулаторите.

" Защо първо не сменихме регулаторите, а сменихме констуцията? Значи министрите нямат значение? ", попита на собствен ред Борисов и излезе с контрапредложение на сътрудниците в ръководството.

" Ето една оферта тогава: ГЕРБ взема всички министри, даваме им Външно министерство и надлежно да предложат регулаторите да ги гласуваме единствено с техни хора, " предложи Борисов.

Борисов още веднъж съобщи, че актуалният финансов министър няма място в кабинет с министър председател Мария Габриел.

" Аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър, само че в случай че Мария Габриел може да работи с него да остане, " сподели Борисов като няколко пъти повтори, че това е неговото схващане, само че решението ще вземе Габриел.

Тя би трябвало да каже и с кои от останалите министри ще продължи да работи, само че предлагането двете обединения във властта да имат еднакъв брой министри остава, сподели още водачът на ГЕРБ.

Той изясни още, че партията му не контактувала с Движение за права и свободи по време на договарянията, " с цел да няма звук в системата " и предизвести Политическа партия да не се сближават с Българска социалистическа партия.

" Като виждам алените рози, които Политическа партия дават на Българска социалистическа партия, желая да ги предизвести, че с комунистическата партия ГЕРБ няма да ръководи и няма да дели регулаторите, " възмути се Борисов откакто министърът на стопанската система подари на Корнелия Нинова букет червени рози в Народното събрание.

Бившият министър председател разяснява и пътната карта за газопровода " Турски поток " и изтеклите нови документи, които демонстрират, че България е нарушавала личното си законодателство в интервала 2018 - 2020 година, с цел да обслужи съветски ползи.

" Аз се гордея с това, че съумях да запазя България на газовата карта. Аз се гордея, че единственото печелившо дружество в България е " Балкански поток ". В момента тече газ за Гърция, Турция, Сърбия, Унгария, Австрия, Северна Македония и това са дължи единствено на построението от нас, " похвали се Борисов.

Преди дни изтекли документи демонстрираха, че България е нарушавала личното си законодателство в интервала 2018 - 2020 година, с цел да осъществя плана „ Турски поток “ през територията си. Това е газопроводът, който разрешава на съветския президент Владимир Путин да заобиколи Украйна в преноса на природен газ, преди да стартира пълномащабната война на нейна територия при започване на 2022 година

, който е асистент на съветския политик и консултант на Путин - Александър Бабаков.

Бабаков който е уличаван в няколко корупционни абсурда и е измежду глобените от Европейски Съюз руснаци. Данните от кореспонденцията бяха извлечени първо от мрежата InformNapalm - доброволческа група, която стартира работа в отговор на съветската инвазия, и са разкодирани от българска онлайн общественост от специалисти BgElves.

Според документите още от 2017 година са разработвани разнообразни схеми, тъй че " Газпром Експорт " да поеме надзор върху „ Турски поток “, а " Газпромбанк " да го финансира, само че да се резервира формалният победител в търга за градежа, извършен от " Булгартрансгаз " - това беше саудитският консорциум " Аркад ".

Оттам се появи и безследно изчезналата " пътна карта " на плана.

разказва цялата скица, с която руснаците са се внедрили в " Аркад " и са поели цялостен надзор върху плана, с ангажимента, че " Булгартрансгаз " няма да скапва контракта и да организира нова социална поръчка за обект, струващ 3 милиарда лв..

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР