Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се загрижи

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се загрижи
Коментари Харесай

На Борисов му липсва мазнинката в бюджета

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов се загрижи за финансите на страната , ръководени до този миг от финансов министър в държавното управление на " Денков-Габриел " - Асен Василев. " Когато говорех, че има проблеми в Министерство на финансите, с изключение на партийните назначения, парите ги няма. Само преди 2-3 дни споделих, че Народното събрание би трябвало да прояви темперамент и да се слуша в отчета на Международния валутен фонд, да се спре с безумното харчене на пари и да се смъкна недостига на 1% ", разяснява Борисов пред публицисти в коридорите на Партийния дом.

Борисов уточни, че няколко милиарда са изхарчени в последните няколко дни на държавното управление - вместо 9 милиарда има 6 милиарда лева " Това ни е наследството и аз приветствам новият финансов министър, че остави шефът на Национална агенция за приходите - Румен Спецов, тъй като в случай че не бяха създали по този начин с мощната медийна поддръжка, която имат, щеше да излезе по този начин, че Асен Василев има пари за всичко, само че се оказа, че няма пари за общините, за енергетиката и проблемите са извънредно огромни ", посочи Бойко Борисов.

Той е държал постоянно да има запас и мазнинка в страната, да има пари в страната и да не се изхарчва всичко, с цел да може да има ресурс.  Припомняме, че, очевидно и във връзка със спомените му за детството му, когато получамал " филия с мехлем и червен пипер ". 

В идващите няколко дни има значими законопроекта, свързани с защита, енергетика и в този момент ще излезе информация и по какъв начин са харчени пари по Плана за възобновяване и резистентност, чака Борисов.

Той напомни, че дори е желал Мария Габриел и Асен Василев да , с цел да може финансовият министър Василев да понесе отговорност за фискалната си политика.

Запитан дали е закъсняло Народното събрание с харчовете на финансовия министър Асен Василев Борисов подсети, че в други времена на ръководството на страната, за 20 млн. лева ставало скандал в Народното събрание. Сега няколко милиарда отпътуваха за няколко дни, а в някои медии даже не е написано, не се знае и не се разяснява, засегнат е водачът на ГЕРБ.

Бойко Борисов добави, че се е доверявал на Асен Василев като финансов министър, а след това останал отчаян , като схванал, че милиард и 200 хиляди лева са извадени от районното министерство, че се източва енергетиката и " доста други неща ".

Припомняме, че изразът " мазнинка " е един от обичаните на Борисов, очевидно и във връзка със спомените му за детството му, когато получамал " филия с мехлем и червен пипер ".
 Асен Василев отхвърля втора порция
Асен Василев отхвърля втора порция " страната банкрутира "

Опровергава още в първите часове наследника си Людмила Петкова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР