Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти, че от

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти, че от
Коментари Харесай

Борисов: Изготвяме коалиционно споразумение

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи пред публицисти, че от ГЕРБ-СДС изготвят съдружно съглашение.

" Повече в такива сглобки няма да участваме, в границите на десетина дни изготвяме едно съдружно съглашение, то стартира от мандата през Министерски съвет ", съобщи Борисов.

" По същия метод както оферират в техния меморандум в другите сфери на публично политическия живот, ние ще използван съразмерно с еднообразно носене на отговорност, с право на несъгласие, с всичко, което те оферират и нов обзор на министрите ", добави водачът на ГЕРБ.

" Първо започваме тематиката с министрите, договаряме се с тях, съразмерно с електоралната тежест, изразена посредством депутатите в Народното събрание ", сподели Борисов.

" Ще предложа на Кирил Петков да стартираме с Комисия за защита на конкуренцията, тъй като това му вади очите най-вече, регулаторите с по 121 гласа и по-късно тези с тези по 160 гласа ", добави той.

" Някъде след конгреса на ЕНП в Букурещ ще бъдем подготвени да седнем с сътрудниците да предоставим ръководство на страната в идващите три години ", разяснява още Борисов.

" Никой не ни е забил датата 6,7,8 март, Денков си дава оставката, щом е решил по този начин, само че по кое време ще влезе точката в дневния ред, до април месец имаме време чак ", съобщи той.

По отношение на изявлението на президента на Франция Макрон за изпращане на войски в Украйна, той съобщи: " Ние сега имаме един кабинет на външните работи ".

" Ако погледнете какъв брой народ се извървя в Париж последните седмици, в Украйна, всичко, което касае хората в България мина на назад във времето от тематиката външни работи, превърнахме се в пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България, какво ще се случва ", разяснява той.

Борисов разяснява и срещата сред Денков и Зеленски. " Беше занимателно с меча до едно време, когато президентът Зеленски не разбра какъв подарък са му дали, тъй като индивидът чака военната помощ, която българският парламент гласоподава, а вместо това получи меч ", добави Борисов.

" Министърът на защитата Тагарев ни махаше от Версай и ни поздравяваше от там, отново от сходна конференция някаква и естествено когато се заприказва от премиера Денков, че ще даде на Народното събрание да прегледа съответното съглашение, правилно че Зеленски е много по-опитен човек, сподели какво има поради - взаимно произвеждане на оръжие, образование и всичко останало и това, което българският парламент реши - трябваше да е към този момент в Украйна ", разяснява той.

По думите му тази конфузна обстановка през днешния ден е възпалила хората.

Генералният секретар на НАТО категорично е споделил, че Алианса няма проекти да изпраща войски в Украйна и в Европейски Съюз няма решение за изпращане на войски.

" Самоволни, самохвални, искащи да употребяват последните дни като кой където свари да пътува, дублирам политиката в България не се прави в интерес на хората ", разяснява още Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР