Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов похвали пред европейските си колеги

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов похвали пред европейските си колеги
Коментари Харесай

Двете лица на Борисов - пред ЕНП хвали българската помощ за Украйна, тук я критикува

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов похвали пред европейските си сътрудници помощта, която България е оказала за Украйна, като посочи, че страната ни даже е направила " доста повече от огромните и богатите страни в Европа ". Той изнесе къса тирада пред делегатите на конгреса на Европейската национална партия (ЕНП), който се организира в Букурещ.

Борисов стартира словото си, като се обърна към най-високопоставените политици от ЕНП с " уважаеми Манфред, скъпа Урсула, г-жо Мецола ". След което реши да подчертава върху оказаната помощ за Украйна, която е била реализирана с " нерешително държавно управление, само че доста мощен парламент ".

" България може да каже, че е дала и помогнала на Украйна доста повече от огромните и богатите страни в Европа - с муниции тъкмо такива, каквито им трябват, с БТР-и, с танкове, с артилерия, с всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна. Плюсът на това въоръжение е, че то отива непосредствено на фронта, тъй като украинските бойци тъкмо с такова оръжие боравят ",каза той.

Позицията му обаче внезапно се разминава с казаното от него единствено преди няколко седмици. В края на февруари ръководителят на ГЕРБ насочи остри рецензии към министъра на защитата Тодор Тагарев поради забавената помощ за Украйна и на няколко конференции той прочете редица решения на Народното събрание за даването на военна помощ, които към момента са или неизпълнени, или изпълнени на половина. Борисов даже употребява този мотив, с цел да.

Лидерът на ГЕРБ отдели особено внимание и на друга тематика - Шенгенското пространство, като изрази мощно неодобрение от това, че България и Румъния към момента остават отвън сухопътния Шенген. Той насочи рецензии към ветото на Австрия, само че в същото време прояви ѝ схващане:

" Каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение посредством другите. Аз канцлерът на Австрия го почитам доста, през днешния ден ще се видя с него и мога да му обещая, тъй като и вие сте прави. Няколко години българската граница не беше надеждна граница на Европейски Съюз. Преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че ще създадем, тъй че австрийците и европейците да бъдат сигурни в нашата шенгенска граница ", съобщи Борисов.

На финала на речта си някогашният министър председател се обърна непосредствено към Урсула фон дер Лайен и ѝ даде обещание, че делегацията на ГЕРБ ще я поддържа, като гласоподава за кандидатурата ѝ за втори мандат отпред на Европейската комисия:

" Трябва ни мощен ръководител на Европейска комисия, мощен ръководител на Европейския парламент и тези две желeзни дами мисля, че могат да се оправят. Днес би трябвало да гласуваме за едната от тях и в случай че се оправим по време на евроизборите ще имаме отново и двете места ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР