Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри днес предизборната кампания от

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри днес предизборната кампания от
Коментари Харесай

Борисов започна кампанията с акцент върху инфлацията и амбиция за кабинет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри през днешния ден предизборната акция от Враца, където докара водачите на листи от цялата страна.

В половинчасова тирада пред локалния актив той се концентрира върху инфлацията и неналичието на пари в страната, които приписа напълно на ръководството на кабинета " Петков ", изясни, че обединяването на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " е белег за тяхната уязвимост, увери, че ГЕРБ ще постави всички старания за сформиране на постоянно държавно управление, само че и позволи, че след локалния избор " кметовете ще се нашарят ".

 Без Кирил Ананиев, само че с Вежди Рашидов отпред: ГЕРБ утвърди водачите си за вота на 2 април Без Кирил Ананиев, само че с Вежди Рашидов отпред: ГЕРБ утвърди водачите си за вота на 2 април

Като изрази убеденост, че ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ на вота на 2 април, както и прилича на старта на акцията, водачът й акцентира, че партията ще постави огромни старания да направи държавно управление.

Кабинет с патриотите, само че не с тези, които " играят игрички "

Като вероятен сътрудник преди всичко уточни " който е родолюбец ", на второ - който е против чудовищната война на Путин в Украйна и на трето - който е за европейските полезности, каквито били представителите на ЕНП. " Казах патриоти първо, а не с тея, които си играят игрички ", направи мъглява спогодба Борисов.

 Листите в Пловдив: отново Борисов против Минчев, Листите в Пловдив: отново Борисов против Минчев, " Български напредък " даде собствен човек на различен

Многократно в речта си Борисов акцентира, че новата коалиция сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", на която последните социологически проучвания дават лека преднина, е основана, тъй като поотделно двете й елементи осъзнават, че ще дадат по-малък резултат от този на ГЕРБ.

Срещу инфлацията: държавни супермаркети и пазари на паркинги

Обвини предходното им ръководство (което беше в по-широка коалиция с " ИТН " и БСП) з ускоряването на инфлацията - тя била помпана преднамерено, с цел да могат с спомагателните доходи в бюджета да се вдигнат пенсиите. " Петдесетте лв., които давахме ние на пенсионерите, бяха 50, а в този момент и 200 да им дадат, ги похарчват на първия пазар ", сподели някогашният министър председател и по този начин сподели, че продължава да преглежда спомагателните заплащания към пенсиите като своя персонална заслуга.

По прилика с провалилата се концепция за държавна верига бензиностанции, в този момент предложи страната да се бори с комерсиалните вериги, в които вижда източник на злоупотреби и далавера, посредством създаване на държавни магазини. " Веригите, и ние сме имали проблеми с тях. Но извикваш предходния ден дребните и ги заплашваш - ще купя 1000 камиона и ще ги сложа на всеки паркинг... Извадѝ 300-500 млн. и кажи, че върша супермаркет държавен, да, ще е скъпо, само че ще ви съпернича ", продължи с управническите хрумвания той. Направи подстрекателство, че повишаването в комерсиалните вериги е обвързвано с нерегламентирани отчисления към политическите му съперници: " За реклама, за пиар, за смяната - фактурата върви. " Обясни и своето схващане за предизборното мото на новата коалиция, което е " Има по какъв начин ". " Далавераджиите споделят: абе, има по какъв начин, има по какъв начин да стане по втория метод, тъй като всичко при тях е по втория метод. "

 Изборна акция 5.0: приказки за референдуми и вяра за гласоподаватели в дребните градове Изборна акция 5.0: приказки за референдуми и вяра за гласоподаватели в дребните градове
Борисов се върна и към постоянно експлоатираната от него тематика за ударното строителство на пътища при ръководството на ГЕРБ като оспори заключенията на служебния кабинет за неприятното им качество. " Кажете какво са построили разнообразни от ГЕРБ държавни управления, да отида да взема една ядка [проба от асфалта] и аз ", обърна се той към медиите иронизирайки министъра на районното развиване. Обвини го, че с разкритията за изчезнал асфалт по автомагистралите се пробва да получи поста " основен проектант " - не посочи обитаемото място, и подсети, че до като беше на този пост в софийския регион " Триадица " стана случаят с детето, умряло след токов удар от тротоарна шахта.

" Какво, като вземете локалните избори "

Метафорично засегна и тематиката за бъдещето на локалната власт като предизвести, че който вземе изпълнителната власт, ще би трябвало да е подготвен да се сблъска с настояванията на кметовете за пари. Така направил пред него през днешния ден и кметът на Враца. " За да са сполучливи кметовете, им би трябвало постоянна страна, да кофинансира огромни планове ", разказа той своите показа за децентрализацията на обществените финанси.
" И какво като вземете локалните избори?! Нали вашите кметове първо ще дойдат желаят да желаят пари?! " обърна се той към водачите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". " Като нямаме във Видин кмет какво?! Ще се нашарят кметовете, само че би трябвало държавна политика за районите и общините ", продължи Борисов. ГЕРБ загуби въздействието върху кметския пост във Видин откакто Цветан Ценков се включи в инициативния комитет за издитане на Румен Радев за втори мандат, а партията му Съюз на демократичните сили разгласи, че снема поддръжката си.

Борисов заложи и на това, че българинът е жалостив човек и " в случай че види, че някого го бият 7-8 индивида " ще получи състрадание, тъй като " те не са герои ". Така показа и ГЕРБ, която следва да се изправи на изборите против политическите си съперници.

Вижте старта на акцията на ГЕРБ във Враца, излъчен в профила на Борисов във " Facebook ", във видеото:

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР