Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще търси разговори

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще търси разговори
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ ще търси разговори с други партии за бъдещо управление, базирано на принципи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че ще търси диалози с други политически сили за бъдещо ръководство на страната. Преговорите ще са основани на съответни правила. Лидерът на ГЕРБ е в Албена за среща с Жени-ГЕРБ, 180 делегатки вземат участие в събитието.

Лидерът на ГЕРБ уточни като съдружник всяка партия, която работи за влизането на България в еврозоната, приемането на еврото, разширението на Западните Балкани, цялостното диференциране на доставките на газ, ентическата приемливост.

" Ще сложим различен репер - нашите разграничителни линии ще са правила, а не дали харесваме Христо Иванов. Нека да не дефинираме водачът какъв е, а да забележим - по активността на партиите, ще ги познаете. " - съобщи Борисов.

По думите му Кирил Петков е подвел евроатлантическите ни сътрудници, демонстриайки мощ по отношение на Република Северна Македония, а през днешния ден още веднъж е блокирал процеса като е хвърлил тематиката на Народното събрание.

" Виждате ли подлостта - той се пробва да контракти нещо, само че след това да каже у нас, че Народното събрание го е решил. И да върви в Брюксел да се хвали какво е направил. Петков сподели, че не може да направи нищо за Северна Македония и Албания. Те счупиха страната и в този момент, в случай че ние продължим в техния дух, ще дочупим нещата. И нашите деца къде ще живетя? Те ще си тръгнат, а нашите деца? " - съобщи той.

Накрая с всичко, което става ще убием политическия хайлайф. Бях срещу да се внася избор на съмнение и не тъй като не го залужават. Кражбите и корупцията са в невиждани размери, съобщи Бойко Борисов.

" От всичко през вчерашния ден, което се случи, мога да разясня заклинанията на партиите. Без този, без оня. Няма по какъв начин ние да преработваме съветски петрол. На бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лева Да се осъществят 300 млн. млв. облага.

Тази коалиция безпринципно се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше Има Такъв Народ против ГЕРБ, те бяха любимците. Ние не желаеме да плащаме газ, четири път по-скъп. А и не дават отговор какво става с танкера. Сложили си една маска " Борци против корупцията ".

Била продоволствена рецесия. Ако беше ГЕРБ в ръководството нямаше да разреша да вдигнат цената на тока. Защото и миньорите, и АЕЦ-а е български. Защото, в случай че имате дете, би трябвало да му вържете на ръчичката 40 хиляди лева за дълг ", сподели Борисов.

Кризата занапред идва, акцентира той.

„ ГЕРБ е сградена от мен като една къща, от гола поляна. Ние сме дисциплинирани и съблюдаваме стрикно разпоредбите “, съобщи водачът на ГЕРБ.

„ Разширяването на Европейски Съюз - уверени сме, че това би трябвало да се случи. И Украйна, и Молдова, и Северна Македония. Подписахме контракт за добросъседство, който приветстваха от целия свят. За страдание, вместо това да се надгради, ние още веднъж се впуснахме да си литкаме със самолетчета. И вместо да заловен бика за родата и в този момент в сряда да приветстваме разширението, Петков подведе нашите евроатлантически сътрудници. И блокира процеса като го хвърля на Народното събрание. ", разясни Борисов.

" Ние сме свършили всичко. Всяка партията, която е подготвена за подписването на дълготраен контракт за полутечен газ, ние сме й съдружник. Ние сме партия, в която еднообразно добре се усещат и християни, и мюсюлмани. Имам всячески насочени хора в ГЕРБ. Посочването на Путин като агресор - всяка партия, която смята по този начин, е наш съдружник.

Аз се веселя на " Възраждане ". Защото сега кой съставлява проруските и левите хора? Русия за мене е агресор. Но това не значи, че не може да има митинг. А завчера симпатизантите на Петков гонят, бият и чупят съперниците. Трябва да има същински политически спор ", сподели водачът на ГЕРБ.

Няма човек, който да обича войната, само че светът е различен, съгласно него във връзка въпроса за участието ни в НАТО. " Преди 3 месеца такова изявление от мене не можеше да чуеш. Защото желаеме мир. Ние сме евроатлантици ", изясни Борисов.

Той посочи, че държавното управление на ГЕРБ се справила най-добре с ковид.

" И в най-тежки времена - по време на войните водачите са развявали бялото знаме и са заставали на средата да търсят излаз. Не вършим нищо кардинално.

Петков споделя, че няма да договаря с ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Има Такъв Народ. Най-голям си, но дребните желаят да си играят с различен. Уважете избора на хората. Щом толкоз българи отиват и гласоподават за тези партии, той си разрешава квалификации от рода на " Мафия ". Това са българските гласоподаватели. Искам да им сгода. Борисов да слезе - Борисов слезе. Сега обаче има друго - да съм на първия ред. Кое от двете желаете? ", сподели Борисов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР