Лидерът на движение Самоопределение Албин Курти започна предварителни разговори за

...
Лидерът на движение Самоопределение Албин Курти започна предварителни разговори за
Коментари Харесай

Преговори за бъдещото правителство на Косово

Лидерът на придвижване „ Самоопределение ” Албин Курти стартира предварителни диалози за състава на бъдещия кабинет, оповестява организация „ Ина ”, представена от БГНЕС. Източници от придвижването настояват, че към този момент са избрани имената на част от евентуалните министри.
Според Курти, три съществени министерства би трябвало да бъдат ръководени от представители на неговата партия: на финансите, на опазването на здравето и на вътрешните работи.
Професорът по макроикономика Бесник Бесими е евентуалният предстоящ министър на финансите. За министър на опазването на здравето се спряга Арбен Вития.
Две имена се спрягат за силовото Министерство на вътрешните работи - Глаук Конюфца и Реджеп Селими.
Вече се появиха известия в медиите, че придвижване „ Самоопределение ” и Демократичната лига на Косово (ДЛК) са подготвени с план на съдружно съглашение, в което са разпределени бъдещите министерски постове. Твърди се, че екипи на двете победили в изборите политически сили към този момент работят и по управническата стратегия.
Според съглашението, „ Самоопределение ” и ДЛК са се договорили за делене на министерските и заместник-министерските постове. Председателят на Народното събрание ще бъде от ДЛК. Съгласно съглашението, първият вицепремиер в държавното управление, ръководено от Албин Курти, също ще бъде от ДЛК.
Очаква се министерствата на диаспората и на европейската интеграция да бъдат обединени с Министерството на външните работи.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР