Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, който е и кандидат за

...
Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, който е и кандидат за
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: За първи път в новата ни история ръководената от мен НСС изгони руски шпиони, прикриващи се като дипломати

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, който е и претендент за народен представител от листата на „ Демократична България “ обори на страницата си във фейсбук изказване на родна медия, че едвам тази година намесата на Русия във вътрешните работи на България е разказана в Доклад на ДАНС. Ето коментара на политика:
„ В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА
Провокиран съм от първото изречение в статия-та, в което е написано: " За първи път намесата на Русия във вътрешната политика на България е разказана в годишен отчет на ДАНС... " Провокиран съм, тъй като не е правилно!
За първи път след демократичните промени намесата на Русия във вътрешните работи на България беше в детайли отразена през 1999г. в специфичен отчет на ръководената от мен Национална работа " Сигурност " /предшественик на ДАНС/. Там съответно бяха разказани каналите, през които съветското разузнаване беше стигнало до висшите етажи на българската власт. На базата на този отчет от държавното управление на Иван Костов ЗА ПЪРВИ ПЪТ бяха изгонени от България съветски разузнавачи под дипломатическо прикритие. Също по този начин беше отнето правото на престояване на българска територия на чужденци, работещи за съветските служби.
Впоследствие поради този отчет бях разследван, задържан и съден, само че за чест на българския съд бях оневинен на всички инстанции! “
През последните три години във всеки годишен отчет на ДАНС тематиката за съветските шпиони и на-месата на Кремъл у нас участва. Те са отразени и в годишните отчети на Военното разузнаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР