Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще участва в Международния дипломатически

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще участва в Международния дипломатически
Коментари Харесай

Карадайъ на форум в Анталия със световни лидери

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще взе участие в Международния дипломатически конгрес в турския курорт Анталия, който се организира от 11 до 13 март. В събитието, което събира политически водачи, дипломати от най-голям сан и учени ще се включат съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк и зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов.

Мустафа Карадайъ, Илхан Кючюк и Ахмед Ахмедов ще вземат участие в работата на панела " Парламентарна народна власт ".

Участие от българска страна ще вземат още някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски, министър председателят Кирил Петков, някогашният външен министър Соломон Паси.

Във форума ще се включат висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел, Александър Шаленберг - министър по европейските и външни работи на Австрия, президентът на Словения Борут Пахор, външният министър на РСМ Буяр Османи, министър председателят на Албания Еди Рама, някогашният министър председател на РСМ Зоран Заев, министър председателят на Косово Албин Курти и други

Ден преди началото на форума се чака срещата сред външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитро Кулеба.

Очакваната с неспокойствие среща, която може да докара до пробив във войната в Украйна, бе проведена в границите на оповестената от турския президент самодейност за ходатайство сред Москва и Киев и постигането на спокойно позволение на спора.

Дипломацията остава главният способ за другарство сред водачите и страните. Налице е цяла поредност от струткурни и систематични промени в интернационалната среда, на които дипломацията е длъжна да отговори, изясняват уредниците на форума.

С присъединяване на държавни глави, държавни ръководители, външни министри и висши представители на интернационалните организации, форумът обезпечава значима опция за връзка по световни и районни въпроси сред представителите на политиката, науката, медиите и бизнеса.

Първият конгрес през 2021 година бе и първото интернационално събитие, което се организира с физическо наличие в постпандемичния интервал, напомнят уредниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР