Лидерът на ДПС Делян Пеевски атакува остро президента Румен Радев

...
Лидерът на ДПС Делян Пеевски атакува остро президента Румен Радев
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Стига игрички, Радев е длъжен да разпише

Лидерът на Движение за права и свободи Делян Пеевски нападна остро президента Румен Радев и ПП-ДБ, тъй като " си играят игрички ", и ги прикани да следват конституцията.

" Съгласно конституцията той е задължен да ги разпише ", отговори той на въпрос по какъв начин ще разяснява забавянето на Радев в разписването на указите за назначението на новите служебни министри на земеделието и външните работи.

После продължи: " Но това, което следя - дано държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички. " Няма да подпиша за министрите ", другите: " Ще махнем шефа на Народното събрание ". Ами добре, няма да има министри, няма да има министър председател, няма да има началник на Народното събрание, на следващия ден може да няма президент. Какво се случва с страната? ".

На въпрос какво ще стане, в случай че Радев откаже да разпише указите за назначението на Георги Тахов в земеделието и Даниел Митов от ГЕРБ в Министерство на външните работи той отговори: " Като откаже да подпише, той към този момент си има външен министър и аграрни министър и би трябвало да почне да ги ръководи. Те са негови министри към този момент, на Радев. В мига, в който откаже, той приема, че има двама министри в кабинета ".

" Убеден съм, че ще резервира равноотдалеченост и България ще има ясната устременост, която би трябвало да има - проатлантическа ", сподели Пеевски за Даниел Митов.

Попитан дали съгласно него е имало външен напън над Главчев, с цел да предложи Митов, той отговори: " Това не е съществено. Ние сме в предизборна акция на процедура към този момент. Просто всички да спрат и да се съобразят с конституцията. Президентът се съобрази с конституцията, да се преценява и Министерският съвет, и ние да се съобразяваме с конституцията. Трябва да бъдем виновни към хората. Това към този момент е една игра, която ще я платят хората. Призовавам всички виновни държавни мъже да спрат ", сподели още той.

На въпрос за какво ПП-ДБ не престават да пазят някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който от през вчерашния ден е с повдигнати обвинявания, че е помагал за контрабанда, той отговори: " Партията на пудела би трябвало да си пази пуделите ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР