Лидерът на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси

...
Лидерът на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Лидерът на демократите в Конгреса постави рекорд за дълга реч, защитавайки "мечтателите"

Лидерът на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси произнесе рекордно дълга осемчасова тирада, с цел да призове за промяна на имиграционното законодателство, защитаваща младите незаконни имигранти в Съединените щати, така наречен " мечтатели ", предадоха международните организации.

77-годишната Пелоси взе думата от трибуната на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати в 10:04 ч. (17:04 ч. българско време) през вчерашния ден и завърши речта си чак в 18:11 ч. през вчерашния ден (1:11 ч. българско време днес). Тя остана права от самото начало и не спря да приказва, като се изключи спорадични спирания за вода.

Предишният връх за най-дълга тирада в Камарата на представителите датира съгласно историка на долната камара на Конгреса от 1909 година, когато конгресмен е приказвал " скромните " 5 часа и 15 минути. Процедурните правила разрешават на Пелоси, като водач на опозицията, да приказва колкото си пожелае. За сметка на това в Сената всички 100 членове имат това право.

Рекордът за най-дълга тирада в Сената надвишава 24 часа. И до момента в който сенаторите постоянно обуват маратонки за такива маратонски речи, Пелоси остана на високи токчета.

" Нашите мечтатели са в неустановеност, нечовечен облак от боязън е щръкнал над тях. Трябва да се постави завършек на моралното безволие на републиканците ", сподели водачът на демократическото малцинство в Камарата на представителите. Депутатът от Калифорния няколко часа чете писма и свидетелски разкази на млади незаконни имигранти, които чакат от Конгреса да узакони статута им.

Пелоси произнесе рекордно дългата си тирада в символ на митинг против неналичието на каквато и да било мярка за споразумяване на обстановката на стотиците хиляди " мечтатели ", доведени нелегално в Съединените щати от своите родители, до момента в който са били деца. Демократите желаеха да употребяват договарянията за бюджета, с цел да гарантирата ориста на " мечтателите ". Миналата година президентът Доналд Тръмп анулира стратегия на предшественика си Барак Обама (DACA), която им даваше опция да легализират статута си. 87% от демократите и 60% от републиканците поддържат Програмата на Обама за отсрочено деяние за пристигналите като деца, чието деяние би трябвало да завърши през март.

Пелоси искаше да принуди ръководителя на Камарата на представителите, републиканеца Пол Райън, да включи спор за имиграцията в дневния ред на съвещанието. Той обаче не извърши нейното предпочитание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР