Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази тази сутрин пред Нова

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази тази сутрин пред Нова
Коментари Харесай

Нинова скочи срещу съмнителните машини за гласуване

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изрази тази заран пред Нова телевизия безпокойствие от информацията за появяването на каквито и да е спомагателни машини за гласоподаване, за които не е уведомявана ЦИК и чието предопределение беше обяснено нескопосано от компанията техен собственик " Сиела Норма ".

„ Част от устройствата явно не е импортирана по разпоредбите. ЦИК споделя, че не знае за тези машини, те са отвън този контракт. Докато гадаем, ЦИК споделя, че нищо не знае, „ Сиела ” се обърка в обясненията си. Първо сподели, че са за Грузия и Албания, по-късно за аварийни елементи. Въпроси има и към Национална агенция за приходите, и към „ Митниците ”, посочи тя.

Нинова засегна и тематиката дали машините биха се употребявали за ремонт на развалени устройства. „ Аз съм правист и чета закони. В Изборния кодекс написа по този начин: „ Ако машина се повреди, се минава на хартия ”. Не се сменя, не се подменят аварийните елементи в деня на изборите ”, безапелационна бе лидерката на Българска социалистическа партия.

Решението на проблема с машините, по думите ѝ е в две направления. Първо - виновните институции, а не компанията или някой различен - да посочат обстоятелствата. И второто - да се броят контролните разписки.

Що се отнася за обстановката след изборите, съгласно Нинова „ сигурно от Българска социалистическа партия ще зависи съставянето на идващия кабинет ”. Тя добави, че това се дължи на обстоятелството, че пет години са били поредна съпротива.

„ В 46-ия парламент показахме непоклатимост, сигурност, диалогичност, рационални решения, подадохме ръка на всички. В момента Българска социалистическа партия в себе си сплотява смяната, само че и сигурност, непоклатимост и предвидимост, която сме потвърдили. Това е скъпото на нашата коалиция ”, безапелационна е председателката на Българска социалистическа партия.

Нинова уточни, че социалистите не водят диалози с партии - нито с тези на митинга, нито с ГЕРБ или Движение за права и свободи. „ Причините са кардинални, държавнически. От почитание към народа. На 14-и би трябвало да забележим по какъв начин ще ни подредят. Втората причина е от ненавист към задкулисието. Няма да беседваме с никого подмолно и скрито ”, изясни тя. И беше безапелационна, че не се е срещала с Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР