Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подложена на безпрецедентен външен

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подложена на безпрецедентен външен
Коментари Харесай

Отрязаха Нинова от Социнтерна, притискат я ултимативно да приеме Истанбулската конвенция

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е подложена на невиждан външен напън за приемане на Истанбулската спогодба, научи " Епицентър. бг ".

 

Новият ръководител на ПЕС Стефан Льовен, който преди месец замести Сергей Станишен, е изпратил жестоко и ултимативно  писмо до " Позитано " 20,с което Епицентър. бг разполага.

 

 В него се слага въпроса Българска социалистическа партия или да признае джендър идеологията и Истанбулската спогодба или другите партии в ПЕС ще слагат въпрос за това Българска социалистическа партия изповядва ли общите полезности.

 

" Правната рамка не може да бъде опрощение, нито спънка за членовете на нашето политшческо семейство да попречват, бавят или пренебрегват интернационалните правила против насилието, учредено на пола и домашното принуждение ",  написа на 23 ноември 2022 година Стефан Льовен до " уважаема Корнелия "   

 

На конгреса на Социалистическия интернационал в Мадрид преди дни се е развихрил гръмовен скандал. Корнелия Нинова беше вицепрезидент на Социнтерна един мандат и кандидатурата ѝ беше издигната още веднъж. Върху нея обаче е извършен невиждан напън да се отдръпна, оповестиха за " Епицентър " чудесно осведомени източници. 

 

След като Нинова отказала - без никаква процедура името ѝ просто е заличено в листата на претендентите, а кандидатурата ѝ изобщо  не е подложена на гласоподаване.

 

Причината за този тоталитарен метод, който няма нищо общо с демократичните правила, е писмо на представителка на ЛГБТИ и дами от Социнтерна Джанет Камило до Комисията по нравственос към Социалистическия интернационал

 

В него с безусловен звук написа, че " всички страни би трябвало да преодолеят законодателните си бариери ", с цел да одобряват Истанбуската спогодба.

 

На процедура от ПЕС споделят, че националното законодателство на България, което след решението на Конституционния съд, не разрешава ратификацията на Истанбулската спогодба, няма никакво значение пред интернационалното право и Корнелия Нинова не е подобаваща за вицепрезидент на социнтерна, тъй като е съперник на Истанбулската спогодба.

Което е неуместно от позиция на европейските правила за правото да изразяваш мнение и позиция.

 

Всъщност Нинова е дискриминирана от ПЕС и Социнтерна, тъй като има позиция, друга от тази, която изповядват управлението на тези две организации, които очевидно са завладяни от джендър-идеологияа.

 

" Затова от името на Социалистическия итернационал на дамите считаме твърдо, че кандидатурата на Корнелия Нинова за вицепрезидент на СИ и политическата позиия на Българска социалистическа партия за България във връзка с равнопоставеността е опит против остояваните позиции на Социалистическия интернационал за тъждество ", написа Джанет Камило до контреса на СИ.

 

Припомняме, че с помощта на Българска социалистическа партия и персонално на Корнелия Нинова ратификацията на джендърската спогодба и признанието на трети обществен пол отвън мъж и жена не мина в Народното събрание.

Тогава  делегация на ПЕС дойде в България да я притискат да отстъпи. Тя не го направи и си навлече доста мощни външни врагове.

Нинова и в този момент няма да отстъпи.

 

 писмо1_1  писмо2_1  писмо3_1

 

" Докато съм ръководител на Българска социалистическа партия, ще пазя мнението на хора, а то е срещу Истанбулската спогодба. Българската конституция пази другите хора, само че ратификация на Истанбулската спогодба в България е акт неосъществим. Докато съм ръководител ще не отстъпвам тази позиция с всички опасности и отговорности ". Това е позиция на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която не се е трансформирала и към този миг.

 

Нинова бе безапелационна, че не е възможно Българска социалистическа партия да премисли позицията си по Истанбулската спогодба, изключително на фона на гласуването преди година в Европарламента на резолюция, която поддържа другите, и която бе подкрепена от петима евродепутати на партията. 

 

Конституционният съд предходната година излезе с решение, според което пол би трябвало да се схваща единствено в неговия биологичен смисъл. 

 

" Поздравявам Конституционния съд. Откакто се занимавам с политика, най-големият напън от вътрешната страна и извън ми е оказван по тази тематика - Истанбулска спогодба и налагане на джендър идеология. И до през днешния ден слушам обвинявания, че Българска социалистическа партия не е лява партия, щом не ги признава. Че съм трансформирала характера на партията от лява в консервативна. Бях заклеймявана и оприличавана на Виктор Орбан, когато преди години приканих: “Пазете децата и фамилията. ” Знам, че това няма да ми бъде простено, само че си е заслужавало цялото изпитание. "

Това написа тогава Нинова във фейсбук.

 

Нинова съобщи пред Епицентър. бг, че през днешния ден натискът върху България за приемане на Истанбулската спогодба е голям и се вършат всевъзможни опити този въпрос още веднъж да бъде подложен за разглеждане в Народното събрание.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР