Лидерът на БСП коментира случващото се в парламента.За пореден път

...
Лидерът на БСП коментира случващото се в парламента.За пореден път
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС ще защити демокрацията от мафията на венецуелските машинации

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява протичащото се в Народното събрание.

За следващ път се постанова да се приказва за избори, за правила, за народна власт, за правила, в това число от хора, които се включиха в политическите процеси на България, целеустремено нарушвайки разпоредбите, смятайки че историята стартира от тях и властта им се поставя по право. Това сподели на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщи кореспондент на Novini.bg.

За тях е по-важно венецуелската измама да им възпроизведе властта, в сравнение с гласа българските жители. Те се самохарактеризират като мафия на венецуелските измами. В един миг лъсва, че машинациите с венецуелските машини са по-важни от отбраната на правото на глас на всички български жители, съобщи Карадайъ.

Ние сме призвани да пазиме демокрацията в България и ще пазиме демокрацията в България. Ние от ДПС сме поредни в позицията си, както в последните 32 години. Само че защитнциите на венецулдската измама не поддържат доверието в крайния избирателен резултат от страна на българските жители. Когато се вижда, че един модел поражда недостатък, който е основа за съмнение в изборния резултат, най-нормално е да се търсят решения, добави той.

Трябва да позволим на всички български жители да могат да упражняват правото си на глас според Конституцията. Не би трябвало да прехвърляме казуса с гласуването на гърба на гласоподавателя. Хората не излизат да гласоподават от една страна поради терзанията от машината, а от друга – поради подозрения в измами. Когато няма доверие от страна на гласоподавателя, ние би трябвало да намерим решения, сподели още Мустафа Карадайъ.

Той заяви, че ще предложения на срещи Кирил Петков, Христо Иванов, Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Стефан Янев, Костадин Костадинов и екип от техните парламентарни групи. От ДПС предлагат на тези срещи да се разиска използването на машините по време на избори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР