Лидерът на босненските сърби и член на Президентството на Босна

...
Лидерът на босненските сърби и член на Президентството на Босна
Коментари Харесай

Путин протегна ръка към Балканите

Лидерът на босненските сърби и член на Президентството на Босна и Херцеговина Милорад Додик се срещна през днешния ден с съветския президент Владимир Путин в Москва и употребява това в акцията си за изборите в Република Сръбска на 2 октомври, предава БГНЕС.

Путин одобри Додик на известната бяла маса в кабинета си в Кремъл, а видеото, оповестено от Телевизията на Република Сръбска (RTRS), демонстрира, че двамата се ръкуват сърдечно, т.е. съветският президент не е упорствал за физическа отдалеченост, както нормално в последните години.



Путин е споделил на Додик, че се надява " патриотичните сили в Република Сръбска " да завоюват идните избори, което той счита за причина за по-нататъшно подсилване на връзките с Русия.



Додик дал отговор на съветския президент, че е значимо Путин да се ангажира със запазването на Дейтънското съглашение, тъй като го счита за гаранция за оцеляването на Република Сръбска.

„ За нас постоянно е значимо да имаме другари като Вас. Вярно е, предстоят ни избори и аз се кандидатирах за президент на Република Сръбска. Всички социологически изследвания сочат, че няма да има проблеми. Надяваме се на добър резултат “, показал Додик пред Путин.



„ Бих желал да кажа, че не преставам да съм зает с реализирането на нашето съдействие, което е доста значимо за нас и фактът, че сме в връзка с Вас демонстрира нашата позиция “, декларирал Додик.

Темите на диалога сред двамата водачи са били двустранните връзки, енергетиката, както и политическата обстановка в района на Балканите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР