Лидерът на Български възход буквално закова и най-смелите очаквания на

...
Лидерът на Български възход буквално закова и най-смелите очаквания на
Коментари Харесай

Янев закова и най-големите оптимисти: Провиждам конструкция за мнозинство от 160+ депутати за правителство

Лидерът на " Български напредък " безусловно закова и най-смелите упования на оптимистите за дълготраен парламент. Стефан Янев напълно съществено съобщи: " Трябва да се стремим към основаването на структура за болшинство, което да излъчи държавно управление. Под структура провиждам болшинство от 160+ депутати. Това може да е коалиция, а може и да не е. Готов съм да работя с всяка партия по тематики, по които имаме съвпадане ". Надеждите си Янев показа пред Нова ТВ и евентуално остави без думи даже сътрудниците си в Народното събрание, които 3 дни с 300 зора съумяха да гласоподават ръководител на Народно събрание.  

По думите му първият ден от Народното събрание сякаш е бил предупреден. " Знаеше се, че няма да даде резултат, тъй като партиите влязоха в типично предизборната си изразителност. В края на първия ден предложих решение - да се обединим към една персона, която да поддържат всички 240 депутати, а вторият вид е да се получи болшинство ", съобщи някогашният длъжностен министър председател. Янев добави, че даже с " Възраждане " няма толкоз мощни разграничителни линии, че да няма път за консенсус. 

Той акцентира, че в околните месеци би трябвало да се реши въпросът със правосъдната промяна. В него има прикрит залог. „ Нямам срещу нищо към никоя партия. Готов съм да работя с всяка партия по тематики, по които имаме съвпадения ”, сподели Янев и удостовери, че по тематиката „ Съдебна промяна ” имат съвпадане с „ Продължаваме промяната ”.

„ Ако не се оправим със правосъдната промяна, няма да дойдат парите по Плана за възобновяване ”, сподели Янев. Що се отнася до структурата от 160+ гласа, Янев изясни, че тя може да бъде коалиция, може и да не бъде. „ Ако е коалиция, тя ще е в положение да излъчи кабинет. Ако не може, да гледаме бюджета за идната година и да отиваме на избори ”, сподели още Янев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР