Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви пред журналисти в МС,

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви пред журналисти в МС,
Коментари Харесай

Сидеров поиска да бъде оттеглен законопроектът за шума

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров съобщи пред публицисти в Министерски съвет, че в границите на съвещанието на кабинета е направил предложение за отдръпване на плана на Закон за шума, тъй като, по думите му, той нанася вреди на бизнеса. Според този закон могат да се затварят заведения по преценка надали не на Министерство на вътрешните работи, което ще нанесе вреди на туризма, и ще е причина за по-малко доходи в бранша, разяснява Сидеров. Проектозаконът е минал на първо четене, могат да го изтеглят, посочи той. Сидеров счита, че дейностите на вицепремиера Валери Симеонов вредят на държавния интерес.
 

 Волен Сидеров БГНЕС
По-рано стана ясно, че Волен Сидеров внася писмо до Министерския съвет с искане да се разбере какви нареждания и защо са издавани, с цел да се подхващат съответни ограничения за инспекции на обекти по Черноморието ни. " Валери Симеонов вкара закони и стартира дейности, които безусловно убиват българския туристически бизнес ", сподели Сидеров пред NOVA. " Аз не съм го пратил във властта, с цел да убива туризма, а да подвига приходите, пенсиите, за което ние водихме предизборна акция, а не да утрепва български компании, заведения, стотици дребни бизнесмени, които си изкарват прехраната ”, съобщи водачът на Атака и ръководител на ПГ на Обединените патриоти.

Преди дни в изявление за Дарик вицепремиерът Валери Симеонов сподели, че законопроектът за шума, който бе гласуван на първо четене в пленарна зала, няма да бъде отдръпнат. Симеонов изясни, че той е подготвил законопроекта, който е утвърден с цялостно единогласие от членовете на кабинета и по-късно е препоръчан на Народното събрание. В отговор за настояването на Сидеров законопроектът да бъде отдръпнат, вицепремиерът разяснява: " Става въпрос за някакво недоумение, става въпрос за законопроект на Министерския съвет, не на Валери Симеонов. Законопроектът е минал през Министерски съвет с цялостно единогласие, нищо не може да се изтегли. Няма такава процедура Министерският съвет да си изтегли законите и това нещо е хубаво господин Сидеров да се запознае с него ", сподели Симеонов пред Дарик.
 Волен Сидеров БГНЕС-->

На 12 юли Народното събрание одобри на първо четене препоръчаните от вицепремиера Валери Симеонов и държавното управление промени в Закона за отбрана от шума в околната среда. Сред препоръчаните промени са да се удължи интервалът, в който би трябвало да се пази тишина през нощта от 23.00 до 8.00 часа, като сега той е до 7.00 часа. Контролът да се пази тишина в посочения часови пояс се разпорежда напълно на Министерство на вътрешните работи, като чиновниците ще имат право да подхващат съответните законови дейности за прекъсване на шума. В светлата част на деня си остава обвързване на РЗИ. Санкциите за нарушителите като цяло се удвояват, плануват още измененията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР