Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че с отстраняването му

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че с отстраняването му
Коментари Харесай

Сидеров поиска новото ръководство на "патриотите" да бъде обявено за нелегитимно

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров съобщи, че с отстраняването му от председателското място на парламентарната група на " Обединени патриоти " са нарушени съдружното съглашение, както и правилниците на групата и на Народното събрание. За това изиска от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да разгласи за незначително решението за новото управление на групата, свика съвещание на политически съвет на " Обединени патриоти " и е изискал от премиера Бойко Борисов привикване на съдружен съвет на огромната коалиция. Освен това Сидеров заподозря геополитически аргументи за отстраняването си, като покупката на Ф-16 и назначението на нов дипломат на Съединени американски щати.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров от вторник не е ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти ". Решението е взето на съвещание на парламентарната група във вторник вечерта, на което не са са участвали депутати от " Атака " и самият Сидеров.

От " Атака " желаеха с писмо до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева бъде заличено вписаното на новото управление на групата. Заместник-председателя на Народното събрание Явор Нотев сподели, че съгласно правилника на групата промени в управлението на парламентарната група се вършат по предложение на Политическия съвет на обединението, който взима решение с цялостно единогласие и в него вземат участие представители и на трите партии. " Такъв съвет не е извършен, подобен съвет с предмет и точка оферти за промени в управлението няма. Той не се е състоял. Респективно такова предложение не е постъпило. Парламентарната група няма пълномощия да планува такава точка в дневния ред и да вземе решение ", сподели Нотев.

На въпрос на " Дневник ", какви ще са идващите му стъпки, в случай че ръководителят на Народното събрание и ГЕРБ не реагират на настояването на " Атака ", Сидеров отговори, че това не може да се случи, защото има правни нарушавания. Според него, в случай че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева не реагира това значи, че си затваря очите пред престъпления. " Ще си създадем заключения сигурно какви стъпки ще предприемем ", сподели той и се съгласи, че " Обединени патриоти " към този момент не е коалиция.

На въпрос, за какво не излезе от обединението, откакто парламентарната група не се събира на съвещания и рядко има обща позиция, Сидеров посъветва да се питат другите съдружни сътрудници, за какво те не излизат и се разгласи на основаването на " Обединени патриоти ".

Сидеров предложения в петък водачите на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация Валери Симеонов и Красимир Каракачанов на съдружен съвет с една точка - " разглеждане на нелегитимното решение от вторник на част от сътрудниците от парламентарната група ".

Цвета Караянчева сподели, че ще изчака мнението на правния отдел на Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР