Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вече е свободен човек, след

...
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вече е свободен човек, след
Коментари Харесай

Гаранцията на Волен Сидеров падна в съда

Лидерът на „ Атака “ Волен Сидеров към този момент е свободен човек, откакто гаранцията му в размер на 50 000 лева беше анулирана като незаконосъобразна от Софийския областен съд. Националистът беше задържан и упрекнат поради апел към жителите всеобщо да се съберат в храмовете за Великден с думите: „ Или имаш религия, или слушаш ген. Мутафчийски “.

Според състава на СРС с ръководител Николай Урумов, в тази ситуация изобщо няма данни за осъществено закононарушение.

Решението е дефинитивно.
Гражданинът В.С. с апел за Великден: Всички вярващи – в храмовете, без маски Столична дирекция на вътрешните работи проверява подбудителство към осъществяване на закононарушение
Основното обвиняване е за подбудителство към осъществяване на закононарушение, което в изискванията на пандемия или изключително състояние със смъртни случаи, води до най-много 5 години затвор. Съдът обаче регистрира, че преди и по време на Великденските празници визитите на църковните храмове не са били неразрешени по никакъв метод.

Освен това в постановлението на прокуратурата избрани думи на Сидеров са били извадени от подтекста: „ Съдът намира, че това изявление отразява персонална позиция, а не съставлява апел, нито подбудителство на неустановен брой хора да правят незаконни прояви “.
Карантината докара две обвинявания на Волен Сидеров Определена му е гаранция от 50 000 лева
Припомня се и че свободата на словото и на религиозните възгледи са предпазени от Конституцията: „ Това значи, че никой не следва да бъде преследван по правосъден ред или какъвто и да било метод, за разпространяване на личното си мнение и религиозни убеждения (…) свободата на изложение и правото на религиозно разбиране, както и редица други сходни, са ненакърними и неотменими при в този момент настоящия юридически ред, и не могат да бъдат ограничавани по никакъв метод, още по-малко със закон, който е с по-нисък нормативен сан от Конституцията “.
Волен Сидеров е арестуван за 24 часа Няколко часа по-рано той бе разгласен за общодържавно търсене
Според съда няма закононарушение и в дейностите на Сидеров по отношение на органите на властта, избрани от прокурора като „ пречене “: „ Отказ за приемане на призовка изобщо не може да бъде дипломиран като осъществяване на закононарушение. Всеки жител може да откаже да получи какъвто и да било документ, включително и призовка за явяване в Столична дирекция на вътрешните работи “.

От сигнала на внимателен публицист до „ Добър ден “ и „ Махай ги тия! “

От определението на съда излиза наяве, че прокуратурата се е захванала с казаното от Сидеров в ефира на партийната телевизия „ Алфа “, откакто получила сигнал „ от журналиста И.Н. “.

Описан в детайлности е и опитът на служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи да призоват водача на „ Атака “ като очевидец и да изискат запис на предаването: „ Полицейските чиновници забелязали лице, което влиза в офиса, като откакто вратата била отворена, те я задържали и влезнали в помещението. Вътре в офиса ги посрещнало лице от мъжки пол, на което (…) се легитимирали като чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и поискали да приказват с В. С. (…) След към минута мъжът се върнал при полицейските чиновници и до момента в който вървял към тях почнали да се чуват крясъци и викове от вътрешната част на помещението. (…) Разпознали гласа на В. С. и чули следните слова: „ Изгони ги, не ги пускай, марш от тука никой не желая “. По време на крясъците С. се посочил в преддверието, където били полицейските чиновници и те го поздравили с „ Добър ден “, а той траял да крещи, като викал на мъжа с неустановена идентичност „ Махай ги тия, не желая да ги виждам, изгони ги “.
100 000 лева парична гаранция за Волен Сидеров Лидерът на "Атака " беше арестуван за 24 часа през вчерашния ден
Именно неналичието на дори опит на служителите на реда да уведомят Сидеров за какво го търсят е и една от аргументите гаранцията да бъде анулирана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР