Лидерът на Аржентина Лионел Меси поздрави своите съотборници за представянето

...
Лидерът на Аржентина Лионел Меси поздрави своите съотборници за представянето
Коментари Харесай

Меси: Остават ни само финали и нямаме право на грешки

Лидерът на Аржентина Лионел Меси поздрави своите съотборници за представянето срещу Мексико в дуел, който отборът завоюва с 2:0.

Така тимът се реваншира за издънката в първия кръг на групата и има огромни шансове да продължи напред на Световното състезание. Звездата на Пари Сен Жермен вкара първия гол в 64-тата минута и асистира на Енцо Фернандес за втория малко преди края.

“Не можем да се предадем в този момент. Пред нас остават единствено финали и нямаме право на неточности. Бяхме наясно, че (след загубата от Саудитска Арабия – б.р.) хората ще реагират по този метод, само че мисля, че отговорихме по добър метод. В този отбор сме дружно отдавна насам ”, стартира Лео след срещата.

“Поражението в първата среща ни струваше доста. Тогава ставаше дума за две изолирани обстановки, от които получихме попадения. Днес бяхме наясно, че би трябвало наложително да спечелим. Знаехме, че за нас Световното състезание стартира отначало и надлежно трябваше да си свършим работата ”, продължи той.

“Беше ни мъчно, тъй като Мексико играе мощно. През първото полувреме беше много тежко, само че след почивката се успокоихме и още веднъж бяхме себе си ”, приключи Меси, който изравни 2 популярни достижения на именития Диего Армандо Марадона.

35-годишният Лео изигра 21-ия си мач за Аржентина на Мондиали, изравнявайки върха на Марадона за най-вече дуели за страната на международни финали. Дон Диего, който умря на 25 ноември преди две години, записа това достижение с един шампионат по-малко - четири.

Меси държи върха за най-вече мачове като цяло за Аржентина, само че Световното състезание е нещо напълно друго.

Той към този момент се изравни и по голове на международни финали с Марадона, като и двамата имат по осем.

Те обаче заемат второто място зад Габриел Батистута, който е отбелязал 10 попадения на най-голямата футболна сцена.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР