Лидерът на албанската опозиционна Демократическа партия Лулзим Баша обвини премиера

...
Лидерът на албанската опозиционна Демократическа партия Лулзим Баша обвини премиера
Коментари Харесай

Опозицията обвини Еди Рама, че приема сирийци, за да забрави Европа за корупцията

Лидерът на албанската опозиционна Демократическа партия Лулзим Баша упрекна премиера Еди Рама, че се е съгласил " да одобри 600 хиляди сирийски бежанци " в Албания, с цел да накара Европа да не помни опиатите и корупцията в неговото държавно управление, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Албания не извърши условията на Европейски Съюз и няма какво да чака от срещата на върха на Европейски Съюз на 28 юни. Германия, която се смяташе за наш огромен покровител, към този момент ни обърна тил ", съобщи Баша в Народното събрание.

Изявление на албанския заместник-министър на вътрешните работи Юлиан Ходай, обещано за немска телевизия, по отношение на опциите на Албания за приемане на мигранти стана основна тематика в медиите и провокира остри диспути в парламентарната комисия за национална сигурност, при които опозицията упрекна държавното управление, че " вкарва в страната 600 хиляди сирийски бежанци ".

" Преди всичко, Албания ще се трансформира в място, където ще се съберат терористи. Това, което приготвя Еди Рама, е търговия с хора. Ще копнеете да виждате албанско болшинство. Повечето ще бъдат сирийци, пакистанци, иракчани, иранци. Албанците ще станат малцинство. Вече няма да има има място за албанците ", съобщи депутатът от Демократическата партия Фламур Нока, някогашен министър на вътрешните работи.

Депутатката от ръководещата Социалистическа партия Елона Гебрея прикани да не се основава суматоха за обстановка, която не съществува, откакто държавното управление ясно е декларирало, че няма да одобри 600 хиляди бежанци.

Министерството на вътрешните работи от своя страна уточни, че изказването на заместник-министър Ходай е извадено от подтекста и той не споделил, че ще бъдат признати бежанци, а че Албания има потенциал и един път към този момент е посочила хуманността си " с приемането на стотици хиляди косовски бежанци ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР