Лидерът британската опозиция Джереми Корбин каза, че няма да води

...
Лидерът британската опозиция Джереми Корбин каза, че няма да води
Коментари Харесай

Джереми Корбин: Няма да водя Лейбъристка партия на следващи парламентарни избори

Лидерът английската съпротива Джереми Корбин сподели, че няма да води своята Лейбъристка партия на последващи парламентарни избори след вчерашното пагубно проваляне, съобщи ДПА.

" Това явно е доста разочароваща нощ за Лейбъристаката партия ", сподели той в своя изборен регион в северната част на Лондон, където бе избран отново за народен представител.

" Няма да командвам партията в бъдещи акции за общи избори ", сподели той.

След броене на гласовете в 605 изборни сектора торите разполагат с 330 депутати, до момента в който Лейбъристка партия получава 200 места в 650-местната долна камара на Народното събрание.

Междувременно министър председателят Борис Джонсън сподели в своя изборен регион Ъксбридж, че неговото държавно управление получава мощен мандат за довеждане на Брекзит до дъно.

" Мисля, че това ще се окаже исторически миг, който ни дава късмет да осъществим демократичната воля на английския народ, да променим към по-добро тази страна и да осъществяваме капацитета на целия народ ", сподели той.

Лидерката на проевропейските " Либерални демократи " Джо Суинсън загуби мястото си в долната камара за сметка на претендента на Шотландската национална партия.

Суинсън, която оглави партията през юли и води акция за оставане в Европейски Съюз, загуби мястото си с едвам 149 гласа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР