Лидер по този показател е Гърция с 45%, следвана от

...
Лидер по този показател е Гърция с 45%, следвана от
Коментари Харесай

Тъжната Истина! Ето Защо Тънем В Бедност! До Дни Всички Българи Ще Получат Това Писмо И Ще Им Прилошее

Лидер по този индикатор е Гърция с 45%, следвана от Дания и Германия надлежно с 23% и 20%. Една пета от българите, които живеят в дребните градове, също харчат над 40% от разполагаемия си приход за жилището, което слага страната ни на второ място след Гърция (42%). Жителите в селата у нас, които харчат над 40% от разполагаемия си приход за жилището, са над 25%, което още веднъж ни подрежда на второ място в Европейски Съюз след Гърция (35%).

И по трите индикатора на последно място в Европейски Съюз е Малта с под 5% от популацията, което харчи над 40% от разполагаемия си приход за дома, сочат данните на Евростат. Подобен е и делът в Кипър.

Средно за Европейски Съюз единствено 13% от хората, които живеят в огромните градове, харчат над 40% от приходите си за жилището. В дребните градове, предградията и селата разноските са по-ниски и на една десета от популацията на Европейски Съюз се постанова да изразходва над 40% от приходите си за дома, написа Блиц.

Данните демонстрират още, че през 2016 година 41% от популацията на Европейски Съюз живее в огромни градове, 31% - в дребни градове и покрайнини, а 28% - в селски региони.

Най-висок е делът на градското население в Малта - 90%, Англия (59%), Холандия (55%), Испания (51%) и Кипър (50%). Градовете не престават да притеглят максимален дял от хората с висше обучение и висока подготовка. През предходната година 35% от градското население в Европейски Съюз има висше обучение по отношение на една четвърт от популацията в дребните градове и една пета от жителите в селата.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР