Лидер на Отрядите за народна защита на сирийските кюрди, които

...
Лидер на Отрядите за народна защита на сирийските кюрди, които
Коментари Харесай

Лидер на сирийските кюрди оприличи изтеглянето на САЩ от Сирия с геноцид

Лидер на " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди, които са главният детайл в Сирийските демократични сили, и които бяха нападнати от Турция, разгласи, че изтеглянето на американските войски от страна на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от Северна Сирия е " сходно с геноцид ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Илхам Ахмед също по този начин коментирал пред кореспонденти, че нейното обръщение до Тръмп е " Спрете тези кланета ".

Ахмед беше във Вашингтон за срещи през вчерашния ден. Сред тези, с които се е видяла, са били сенатори, които подкрепили двупартийна мярка, санкционираща Турция, до момента в който тя спре нашествието си в Северна Сирия.

Двама от подкрепилите мярката са републиканският сенатор от щата Южна Каролина Линдзи Греъм и демократът от Мериленд Крис ван Холън.
 Гневни кюрди замерят с картофи изтеглящите се от Сирия сили на Съединени американски щати
Гневни кюрди замерят с картофи изтеглящите се от Сирия сили на Съединени американски щати

Крещят " Долу Америка " и " Америка измамник "

Ядосани поради изтеглянето на Съединени американски щати от Сирия, поданици на доминиран от кюрдите град в Сирия през вчерашния ден замеряха с картофи заминаващите американски военни машини, до момента в който прекосяваха около тях.

Видео от сцената сподели ескорт от бронирани машини, минаващи през североизточния сирийски град Камишли. Хора на улицата хвърляха картофи по американските военни транспортни средства, крещейки " Долу Америка " и " Америка измамник " на британски.

" Подобно на плъхове, Америка бяга ", крещеше човек на арабски. Друг викаше нецензурни реплики и говореше за кюрдски бебета, починали при офанзивата на Турция.

Сцената капсулира чувствата на кюрдите за изменничество и добави ново оскърбление към изтеглянето на Съединени американски щати, което беше подхванато бързо и безогледно. Кюрдите бяха сащисани, когато преди две седмици Тръмп ненадейно реши да изтегли американските бойци от пограничните региони, изоставяйки своите кюрдски съдружници преди нашествието на Турция. След започването на настъплението на 9 октомври Тръмп подреди общо евакуиране от Сирия.

На друго място, покрай град Тал Тамр, група протестиращи издигна плакати пред напускащите американски военнослужещи в неделя. Един мъж блокира пътя на американски микробус с афиш, на който пишеше: " Благодаря на американския народ, само че Тръмп ни съобщи. "

Сирийските демократични сили, които са кюрдско-арабски алианс, доминиран от кюрдите, бяха съдружник на Съединени американски щати в дългата и кръвопролитна борба, която в последна сметка постави завършек на терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) над Североизточна и Източна Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР