Личното ми мнение е, че това ще бъде първото и

...
Личното ми мнение е, че това ще бъде първото и
Коментари Харесай

Симеон II: Това ще бъде първото и последното Европредседателство на България, така че трябва да се постараем да има необходимия ефект

Личното ми мнение е, че това ще бъде първото и последното председателство на България. Второто се пада през 2032 година или нещо такова, а до тогава несъмнено ще има повече членове на Европейски Съюз, и дали този метод на ротация изобщо ще бъде вероятен, тъй че we might as well да се постараем в този момент да създадем нужния резултат. Това споделя Н.В. Симеон Сакскобургготски в изявление за за Георги Готев, зам.-главен редактор на Еuractiv.com и издател на Вulgarianpresidency.eu, оповестиха от пресофиса на Н.В. Цар Симеон II.

„Председателството в действителност е исторически миг и късмет, естествено. Аз си припомням още преди години, загатнах, че би трябвало да се готвим за подобен миг. Мисля, че беше през 2009-а, когато споделих, че би трябвало да се готвим за (председателството през) 2018-а. Тогава събеседниците ме изгледаха, като че ли съм извънземен, по тази причина, че приказвам с девет години или с осем години напред. Но в този момент към този момент сме тук, председателството се изтегли (с шест месеца напред) поради Брекзит, и то е доста значим миг. Трябва да сме готови и изобщо да изнесем председателството по един безупречен метод “, разяснява още Симеон II.

За геополитическата конюнктура сега той означи: „ Винаги са вероятни неприятни и тежки моменти, само че да се надяваме, че всичко това ще може да се поеме по един уравновесен метод, и в последна сметка, ние да си гледаме и нашите ползи, тъй като имало е случаи да се разсейваме и да излезем от подтекста по тематики, които нито са по нашата подготвеност, нито по които имаме опция да повлияе “.

Симеон II парафразира израза на своя татко цар Борис III: „ Винаги с Германия, в никакъв случай против Русия “: „ Аз пък споделям, постоянно с Европейския съюз, а пък да не тръгваме срещу дадени страни, тъй като не е в наш интерес “. „ Като огледа човек картата, се вижда къде сме. Трябва също да се държи сметка за точното място на България “, добави още той.

Цялото изявление четете ТУК
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР