Лично звънях на кандидатите за министри, но се възползвах от

...
Лично звънях на кандидатите за министри, но се възползвах от
Коментари Харесай

Проф. Габровски ексклузивно пред bTV: Лично звънях на кандидатите за министри


Лично звънях на претендентите за министри, само че се възползвах от препоръките на хора с разнообразни политически настройки. Само експертно държавно управление може да преведе България през тежките 8-10 месеца. Това съобщи проф. Габровски в предаването „ Лице в лице “.

„ Освен доктор и съм прочут главно в региона на медицината, знаете, че съм бил и зам.-председател на БЛС, зам.-директор на болница „ Пирогов “. Това по някакъв метод сътвори някаква видимост на личността ми отвън тясно професионално занятие. Поради това не еднократно съм получавал предложения от разнообразни политически сили за влизането ми в Народното събрание и освен там. Винаги съм отказвал с цялостното разбиране, че съм най-полезен в операционната зала “, сподели проф. Габровски.

Властта в никакъв случай не го е изкушавала, само че сегашният миг бил друг по няколко аргументи. Първата е, че през идната година на България ѝ следва да направи няколко извънредно значими неща, които ще предопределят хода на развиване на страната. Втората е, че през последните години България повтаря едно и също нещо с много огромна непримиримост и на практика се стига до еднакъв резултат.

„ Когато получих предлагането от господин Борисов и от групата на ГЕРБ-СДС си зададох единствено един въпрос: Искам ли да трансформира нещо или не? Ако отговорът беше: Не, не желая нищо да трансформирам, е ясно, че в този момент нямаше да си приказваме тук – в това студио. Явно е, че отговора, който си дадох беше: Да, желая да трансформира нещо. Затова поех този ангажимент “, изясни проф. Габровски.

По време на диалога си с Бойко Борисов станало ясно, че ГЕРБ не желае да прави политически кабинет поради тежките времена, в които живеем. Според него експертното държавно управление щяло да успее да понижи политическата борба и да преведе България през идващите 8-10 месеца, които се обрисуват като доста тежки.

Изборът на министри е бил сложен – някои от тях проф. габровски познава от дълго време, а с други се срещнал за пръв път преди няколко дни. Те е търсил имената на министрите в Google. Използвал елементарен теоретичен способ – когато от няколко източника изкачи идно и също име, той преглежда автобиографията на индивида. Провел също по този начин серия от срещи и изявленията, с цел да реши дали специалистът е подобаващ за министър.

„ Томислав Дончев е човек с извънреден опит, който постоянно ми е давал препоръки. Имах и няколко други източници, които няма да издам, поради политическата обстановка в която трябваше да взема тези решения. Това, което мога обаче да кажа, че бяха от разнообразни политически сили “, призна проф. Габровски.

Вижте по какъв начин той разяснява първите реакции, свързани с оферти от него кабинет, както и препоръчаните от него политики във видеото. А мненията му по икономическите тематики можете да прочетете businessnovinite.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР