Личният самолет на нападателя на Пари Сен Жермен Лионел Меси

...
Личният самолет на нападателя на Пари Сен Жермен Лионел Меси
Коментари Харесай

Във Франция сериозно захапаха Меси за замърсяване на околната среда

Личният аероплан на нападателя на Пари Сен Жермен Лионел Меси е направил 52 полета през предишното лято, написа вестник " Екип ". От тях 30 са били междуконтинентални и 14 трансатлантически. Футболистът е летял пет пъти сред Буенос Айрес и Маями, а също по този начин има три полета сред столицата на Уругвай Монтевидео и Маями. Освен това нападателят е летял до или от Барселона седем пъти през лятото. Меси има няколко полета сред Европа и Южна Америка, а също така е летял до Бразилия. 

Според изданието, общите излъчвания на въглероден диоксид на самолета възлизат на 1502 тона - толкоз, колкото средностатистическият гражданин на Франция би отделил за 150 години. 

Вестник " Екип " прецизира, че освен аржентинецът е употребявал самолета, а и фамилията му. В началото на септември Меси беше подложен на критика за това, че е летял от Париж до Нант за мач на Пари Сен Жермен със аероплан, защото пътуването с трен или рейс лишава един час повече. От март 2021 година във Франция е в действие закон за климата, който допуска възбрана за полети в страната, в случай че пътуването с трен лишава по-малко от 2.5 часа. Забраната обаче не важи за частни самолети.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР