Личните данни на създателя на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг

...
Личните данни на създателя на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг
Коментари Харесай

Личните данни на Марк Зукърбърг също са използвани от „Кеймбридж аналитика”

Личните данни на основателя на обществената мрежа „ Facebook ” Марк Зукърбърг също са били употребявани от компанията „ Кеймбридж аналитика ”. Това стана ясно по време на второто чуване на милиардерът пред американския Конгрес, оповестява bTV.

Информационните организации побързаха да създадат коментар, че даже софтуерно напредналият основател на обществената мрежа не може да опази персоналните си данни.

Въпреки това Зукърбърг е безапелационен, че потребителите в обществената мрежа имат задоволителен надзор върху това, което споделят и персоналните им данни.

„ Всеки път когато някой избере да разгласява нещо във „ Хейсбук ” – това е надзор. Това не е заровено някъде в настройките ”, разяснява Зукърбърг пред конгресмените. Той е безапелационен, че всеки един консуматор има опцията да избира какво да разгласява за себе си и какво не.

По мотив желаните нови европейски правила за сигурност за персоналните данни, Зукърбърг отговори, че „ компанията работи по въпроса сега ”.

Милиардерът уточни, че предоставените одити, които би трябвало да открият дали външни приложения са употребявали данни от обществената мрежа, ще лишават доста време, даже месеци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР