Личните данни на 1,5 милиарда потребители на Фейсбук са били

...
Личните данни на 1,5 милиарда потребители на Фейсбук са били
Коментари Харесай

ПРОБИВ В СИСТЕМАТА: Данните на 1,5 милиарда потребители на Фейсбук се продават на черния пазар

Личните данни на 1,5 милиарда консуматори на Facebook са били пуснати за продажба на черния пазар, твърди интернет изданието Privacy Affairs. Според непотвърдени данни става въпрос за за имената, физическите и имейл адресите и телефонните номера на потребителите на обществената мрежа.

Изданието напомня, че в края на септември консуматор на един от хакерските уеб сайтове заяви, че има достъп до базата данни на Facebook, която съдържа данни за 1,5 милиарда клиенти. Сега същата база данни се предлага за продажба, като може да се купи напълно или отчасти.

Един от евентуалните купувачи оповестява, че му е било препоръчано да купи данните за милион потребителски сметки във Facebook за 5 хиляди $.
свързани новини2254преди 3 часа3781преди 4 часа
Това е най -голямото приключване на данни на консуматори на Facebook. Към момента няма формален коментар от Facebook. Трите обществени мрежи - Facebook, Инстаграм и Уатсъп се сринаха нощес. Повечето от сривовете са докладвани от консуматори от Съединени американски щати и Обединеното кралство, както и от Канада, Холандия, Германия, Италия, Франция и други страни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР