Лична информация, включваща 18 000 имена и други данни, беше

...
Лична информация, включваща 18 000 имена и други данни, беше
Коментари Харесай

Личните данни на 18 хил. италианци изтекоха в интернет

Лична информация, включваща 18 000 имена и други данни, беше оповестена анонимно " на непознат уеб страница ", съобщи във вторник италианската платежна система Nexi SpA и добави, че в обявата се съдържа изказванието, че описът се отнася до нейни клиенти.

Въпреки че са били оповестени адреси и обществено осигурителни номера, в анонимния документ не е имало финансови детайлности като пароли или номера на кредитни карти, които са били " неотложно отстранени " предвид на предписание против упоменатия непознат уеб страница, се споделя в специфичното изказване на Nexi Spa, съобщи БНР.

" В доста случаи информацията не съответствува с тази, която е в действителната база данни ", съобщи италианската компания за платежни услуги.

Компанията Nexi Spa обслужва клиенти в границите на Италия и предлага редица услуги като цифрово фактуриране, обработка на заплащания с кредитни карти, онлайн заплащане и други свързани услуги.

Италианската компания обаче декларира, че не е разкрила следи за хакерски пробив и упорства, че сърцевината на нейната платежна система не е компрометирана. Nexi Spa също по този начин уточни, че случаят е докладван на управляващите.

Акциите на Nexi Spa се намаляват с 2,35% към 9,53 евро за една акция, като директно след новината поевтиняха за малко до осемдневно  дъно.

Компанията беше листвана на борсата в Милано на 16-и април тази година и акциите ѝ тогава се сринаха в началото под тяхната индикативна цена от 9 евро до 8,29 евро за акция, преди обаче да нарастнат внимателно с 5,78% до връх от 9,97 евро през вчерашната търговия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР