Личи си как партньорите не са се договорили предварително около

...
Личи си как партньорите не са се договорили предварително около
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Румен Гечев от БСП е подходящ кандидат за гуверньор на БНБ

Личи си по какъв начин сътрудниците не са се договорили авансово към една кандидатура, която да е пресечна точка на вижданията им в тази сфера. Едва ли тъкмо това разделяне ще счупи обединението съдбовно, само че е следващо онагледяване, че рецесиите се пораждат и предизвикат.

С тези думи политологът Цветанка Андреева разяснява в ефира на " Денят ON AIR " засилващото се напрежение сред съдружните сътрудници поради поста гуверньор на Българска народна банка. От " ИТН " изостриха тона по адрес на " Продължаваме промяната ", до момента в който тече " конкуренцията " сред Любомир Каримански и Андрей Гюров.

Според нея ставаме очевидци на съвсем скандално партийно парцелиране. Коалиционното парламентарно болшинство няма да дава отговор на управническото парламентарно болшинство, позволи тя.

" Все повече стартира да проличава неналичието на политически опит - да работиш със съдружници, да изграждаш потребни болшинства. Липсва водачество от позиция на престиж. Кирил Петков би трябвало да е този център на властта, който има последната дума ", посочи Андреева.

Политологът доцент Стойчо Стойчев съобщи на собствен ред, че сагата с гуверньора на Българска народна банка онагледява инструменталното отношение на това болшинство към закона.

" Стигнахме до двама претенденти, които са еднообразно несъответствуващи. На това място би трябвало да бъде човек, който към този момент излиза от дейна кариера, а не който занапред влиза. Да вдъхва доверие и почитание. Подобни претенденти не биха се поддали на партийни поръчки и съответни претенции ", изясни той пред Bulgaria ON AIR.

Според него проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия е подобаващ претендент за гуверньор на Българска народна банка. В Народното събрание няма различен с неговия ценз, посочи доцент Стойчев.

" Държавното ръководство е комплицирана система и изисква синергия от обособените съставни елементи на системата. Всяко парцелиране и война сред институциите попречва тази синергия и в последна сметка води до безучастие, което ще провокира сривове и рецесии ", сподели още политологът

ДА ИЗПРАТИМ ЛИ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА?

" Ще имаме чисто идеологическо разпукване на обединението. Започват да се търсят евтини форми за изплъзване. Тук концепцията е доста кардинална. Ако първоначално бяхме очевидци на съпротивата в Украйна, от случая в Буча към този момент приказваме за военни закононарушения. Разделението ще бъде доста ясно. Ако имаме две пропутински партии в Народното събрание - Българска социалистическа партия и " Възраждане ", от всички други партии ще се изисква безапелационна позиция ", разяснява Андреева.

" За професионалното оцеляване на Нинова е значимо тя да продължи да бъде министър и вицепремиер. Дори да изпратим в Украйна всичкото си въоръжение, едва ли Нинова ще събори държавното управление. Нинова доста прилича към този момент на Орбан ", означи доцент Стойчев.

Андреева е на мнение, че държавното управление е имало шанса да ръководи добре, само че се е провалило в най-възловите поръчки за промени. Според нея от ден на ден ще спада публичната поддръжка за правосъдна промяна и правдивост. Идеята за правораздаване се загуби в блатото на институционалната война, безапелационна е Андреева.

" Една година тези хора ни занимават единствено с уволнения и назначения на някого. Цялата политическа тактика се сведе до това кого да назначим и по какъв начин да махнем Иван Гешев ", съобщи доцент Стойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР