Личен лекар в Благоевград изригна от гняв и безсилие. Градът

...
Личен лекар в Благоевград изригна от гняв и безсилие. Градът
Коментари Харесай

Бедствие в Благоевград. Лекар изригна от гняв

Личен доктор в Благоевград изригна от яд и изтощение. Градът безусловно бедства под натиска на пандемията от ковид. „ Ковид-картината е много сериозна и поражда в мен и голяма паника, и голямо неодобрение и яд, сподели пред БНР общопрактикуващият доктор от Благоевград доктор Димитринка Вълчанова. Тя дефинира обстановката като извънредно сериозна. „ В същото време срещаме като че ли една опозиция от нашите ръководещи – приказвам за Благоевград, да се вземат в точния момент доста по-сериозни ограничения, с цел да ограничим това лавинообразното разпространяване на Covid инфекцията “, сподели доктор Вълчанова. В Благоевград не беше направено нищо в допълнение, с цел да бъде спряно разпространяването на инфекцията, счита общопрактикуващият доктор.

„ Всяко изявление на ръководещите стартира с репликата „ Има кревати “. Знаете ли обаче какъв брой е празна от наличие тази имитация? Какво значи кревати? Какви са тези кревати? Това не са кревати в спа центрове и хотели. Това са болнични кревати и на тях ляга болен човек “, разяснява общопрактикуващият доктор. Каквото и да създадем, където и да сложим кревати, до момента в който не спрем разпространяването на инфекцията, кревати няма да има, добави доктор Вълчанова.

Легла няма, безапелационна е доктор Димитринка Вълчанова. Тя описа за 10-15 души с двустранни пневмонии, които лежат у дома и посочи, че това са данни единствено от последната седмица.

„ Пневмонията към този момент е затруднение. Двустранната пневмония към този момент е съществено затруднение. Да не приказваме, че става дума за хора във възраст рискова, със съпътстващи спомагателни сърдечно-съдови, ендокринни, бъбречни, чернодробни болести, които изискват този пациент да бъде следен, да бъде лекуван в болнично заведение. “, продължи доктор Вълчанова.

Личните лекари поставят неимоверни старания да лекуват такива пациенти, посочи още доктор Вълчанова, която има над 70 позвънявания от свои пациенти на ден. И прикани: „ След като общопрактикуващите лекари останалата част от съсловието ги пояснява като не толкоз знаещи, дано знаещите, доценти и професори, да обяснят по какъв начин се лекува една такава пневмония при диабетик и при сърдечно-съдово болен ”.

Лесно е, когато 24 часа се следи динамичността на един пациент в болница, добави Димитринка Вълчанова. „ Дали някой от сътрудниците болнични, доста знаещи и още по-много знаещи ще излязат и ще поемат уговорката да лекуват подобен пациент единствено по субективни недоволства, по телефона? /…/ Кажете ми вие по какъв начин по телефона се преценя чернодробната дисфункция, по какъв начин се преценя бъбречната дисфункция? “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР