Либия добива около 1,2 милиона барела петрол на ден, заяви

...
Либия добива около 1,2 милиона барела петрол на ден, заяви
Коментари Харесай

Либия и Нигерия са повишили добива на суров петрол през ноември

Либия добива към 1,2 милиона барела нефт дневно, съобщи през днешния ден либийският петролен и газов министър Мохамед Ун в коридорите на срещата на Организацията на арабските страни експортьорки на нефт (ОАПЕК) в Кувейт, съобщи Българска телеграфна агенция като да се базира на Ройтерс.

" Надяваме се до две или три години да се върнем на равнищата от 2010 година, когато добивахме по 1,6 милиона барела на ден ", добави той.

Ун уточни, че решението на Либия да анулира оповестения предходната седмица форсмаж върху изследванията на залежи за нефт и природен газ ще " окуражи петролните компании да се завърнат в африканската страна ".

Междувременно добивът на нефт в Нигерия се покачва до 1,185 милиона барела дневно през ноември при 1,014 барела на ден през октомври, сочат данни, оповестени от петролния регулатор на африканската страна.

Петролният рандеман в африканската страна през август падна до най-ниското си ниво от години, под 1 милион барела дневно, заради нараствания брой на случаите на обири на черно злато и на вандалски прояви, при които се нанасят повреди на петролопроводите в страната. Поради това някои компании бяха принудени да лимитират или да преустановят добива на нефт в Нигерия, отбелязва Българска телеграфна агенция като се базира на Ройтерс.

Страната работи, с цел да доближи до края на март идната година индустриалната квота, открита от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), която планува добива на 1,8 милиона барела дневно, съобщи Тимипре Силва, държавен министър на петролните запаси на Нигерия.

 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР