Либералният индивидуализъм кара много хора днес да приемат любовта като

...
Либералният индивидуализъм кара много хора днес да приемат любовта като
Коментари Харесай

Д-р Румен Бостанджиев пред Lupa.bg: Любовта не е борсова операция, а взаимност

Либералният индивидуализъм кара доста хора през днешния ден да одобряват любовта като борсова интервенция, в която двете страни се надиграват, сподели сексологът Румен Бостанджиев пред Lupa.bg във връзка днешния празник св. Валентин.

" Невъзможността да възприемаш връзката на първо място като шерване и съпричастност поражда надълбоко отчуждение и горест. За да не попадаме в този капан е нужно да разберем, че любовта потегля на първо време от нашето сърце. Тя отваря душата и сетивата ни към другите и ни разрешава да обменяме съзидателната си сила с тях. Колкото по-често целеустремено се фокусираме върху тази наша дарба и опция, толкоз по-богат и забавен ще е животът ни. А това е нещо, което само ние избираме ", изясни специалистът по вързките.

Според него топлите връзки сред фамилните сътрудници не зависят от тяхната възраст, нито от продължителността на връзките им.

Създаването, развиването и запазването на положителни фамилни връзки е сложна задача и за жалост малко хора съумяват да се оправят сполучливо с нея. Съвременната просвета към този момент е разшифровала доста от тайните за опцията да поддържаме дълго топлината и интимността в фамилията.

" Има хора, които заради неумението си да реализират финансова самостоятелност от своите родители остават дълго в детска позиция, която унищожава връзките им с брачните сътрудници. Лицата пък, които си избират жертвената позиция на „ нямащите”, постоянно оставят материалната мизерия да унищожи любовта им. Истината е, че същинската обич не може да се купи с пари, само че в случай че човек желае да построи зрели и виновни връзки със своя сътрудник, той следва да се погрижи за материалното си благоденствие ", сподели още Бостанджиев.

За празника на любовта, доктор Бостанджиев през днешния ден написа и красиво стихотворение, което показа с нас:

Любовта!
Празнуваме я през днешния ден
и всеки я възпява
с червени сърчица и
думи обичливи
С изречения многозначни, закачливи,
пухкави, транспарантни
и … мъгливи
А тя….
красиво свети във душата
като искряща приказна звезда
като портал към другата Вселена
към тайнството на сродната душа
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР