Lexus разкри изцяло новия LBX – компактен премиум кросоувър, предназначен

...
Lexus разкри изцяло новия LBX – компактен премиум кросоувър, предназначен
Коментари Харесай

Най-малкият Лексус е тук! Ето какво знаем до момента

Lexus разкри напълно новия LBX – стилен премиум кросоувър, предопределен да се оправи с хиперпопулярния сегмент.

Това е огромна стъпка за японската първокласна марка, защото LBX е най-малкият автомобил на Lexus в историята – и първият, който е предопределен за европейския пазар.

LBX е основан на платформата GA-B на Toyota (която е в основата и на сходния по мярка Yaris Cross), само че е главно модифициран от инженерите на Lexus, с цел да обезпечи по-изтънчено и първокласно преживяване.

Lexus не е споделил доста информация във връзка с задвижването, само че отбелязва, че в LBX ще се предлага 1,5-литров трицилиндров хибрид.

Не са налични данни за мощността, само че моторът създава 114 к.с. в Yaris Cross. Той не е доста мощен, само че електрифицираният трицилиндров мотор е удивително пестелив със междинен разход от 3,9 л на 100 километра въз основа на оценките на WLTP.

Ако се чудите, LBX е редуциране от „ Lexus Breakthrough X(cross)-over “.

Размери на дребен автомобил, софистицираност на огромен автомобил

Отдолу ще откриете новоразработена конфигурация на предното окачване MacPherson. Lexus е избрал по-голям ъгъл, което се твърди, че усъвършенства стабилността на правата линия, понижава недозавиването и води до плътно държание в завоите.

В взаимозависимост от задвижващите колела задното окачване се разграничава. Моделите с предно задвижване употребяват торсионна греда, а версиите със задвижване на всички колела – без значение окачване с два носача.

С дължина от едвам 4 188 мм, той е малко по-дълъг от Yaris Cross, само че с 330 мм по-къс от UX Hybrid.

LBX може и да е дребен, само че въпреки всичко е премиум автомобил. Lexus е положил доста старания, с цел да понижи шума от мотора и натрапчивите звуци в купето благодарение на редица шумопотискащи средства.

Например, към маркуча на въздушния филтър е прибавен резонатор, с цел да се понижи шумът. Има и спомагателен пласт звукопоглъщащ материал отвътре на арматурното табло, с което общият брой на пластовете става три.

Аеродинамичният дизайн се отразява удобно на успеваемостта

Външният дизайн на LBX съставлява фрапантна смяна за марката Lexus. Макар че предната част не е обременена с солидна решетка вид „ вретено “, LBX не има елегантността на по-големите модели на марката, като вместо това е ориентиран към по-младите клиенти, които се водят по-фешън центрични и имат стеснен финансов потенциал.

LBX е планиран по този начин, че да бъде допустимо най-аеродинамичен. Безрамковата радиаторна решетка и ниският челен похлупак способстват за по-плавна форма, която, както споделя Lexus, способства за по-висока успеваемост и подкрепя ръководството и шофирането.

Почти безкрайни благоприятни условия за персонализация

Lexus е сложил огромен акцент върху персонализацията, с цел да притегли индивидуалистични и съвременни млади купувачи. Предлагат се пет дизайнерски тематики, а Lexus споделя, че системата за поръчка „ Bespoke Build “ има до 330 000 евентуални комбинации. Ще се предлага многообразие от занимателни цветове, дизайн на колелата и интериорни покрития.

Клиентите могат да избират всред девет екстериорни нюанса, в това число Sonic Chrome и Sonic Copper. Ще се оферират и двуцветни покрития. Предлагат се джанти с размери 17 и 18 инча.

Ако екстериорът не крещи за Lexus, то интериорът сигурно го прави. Салонът излъчва типичните характерности на японската премиум марка, като на всички места са разпръснати елементи с усет и висококачествени материали.

Достъпът се реализира посредством дигитален ключ, съхранен в смарт телефон, който може да заключва и отключва вратите, а също и да започва мотора.

Играта на персонализации е присъща за младежките коли. Тя не изисква някаква висока технология, като в това време носи Ролс-Ройс уссещане у потребителя, че си е направил отпечатък на душава в съответния автомобил.

Интериорът е моден и изтънчен

„ Концепцията Tazuna “ е приложена в дизайна на интериора на LBX. Тази дизайнерска концепция се концентрира върху обезпечаването на първокласна среда, която разрешава на пасажерите да се провиснал и „ да се насладят на дълбока връзка с автомобила “.

Дали това са единствено маркетингови алабализми, следва да разберем, само че салонът в действителност наподобява привлекателно.

Сензорен екран в портретен жанр (с 9,8 инча приложим интерфейс) господства в по-голямата част на централната подпора. Той се поддържа от 12,3-инчов екран на лидера.

Петте гореспоменати дизайнерски тематики се разгръщат и върху интериора. „ Cool “ предлага съвременна и изискана атмосфера с помощта на комбинацията от кожа и Ultrasuede, подчертана от неповторими шевове и бродерии. „ Relax “ основава уместно премиум конюнктура с помощта на полуанилиновата кожа в стилния цвят Saddle Tan.

Тези, които търсят по-спортен интериор, ще изберат „ Active “, който съчетава червени шевове с черна изкуствена кожа, до момента в който „ Urban “ се отличава със семпла сива и черна материя. „ Elegant “ се откроява от тълпата с елегантна бродерия със сатенен тегел.

С програмата „ Bespoke Build “ купувачите на LBX могат да избират цвета на защитните колани, кожената тапицерия, нишките на шевовете и други извънредни усъвършенствания на тапицерията.

Ще зарадва ли Lexus LBX и Америка?

Компанията твърди, че автомобилът ще бъде показан през четвъртото тримесечие на 2023 година в Европа, Япония и други определени пазари.

Като се има поради неприязънта на Америка към по-малките транспортни средства, малко евентуално е автомобилният производител да има проекти да достави LBX на другия бряг на Атлантика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР